Centrul Civic din Petroșani spălat cu apă și detergent, într-o acțiune anti-Covid a municipalității

Home Administrație Centrul Civic din Petroșani spălat cu apă și detergent, într-o acțiune anti-Covid a municipalității
Centrul Civic din Petroșani spălat cu apă și detergent, într-o acțiune anti-Covid a municipalității

Întreaga zonă pietonală din Centrul Civic al municipiului Petroșani a fost spălat, joi, 4 martie cu apă și detergent, după ce Primăria Municipiului Petroșani a reluat acțiunile de spălare și dezinfecție a domeniului public. Autoritățile locale informează că astfel de acțiuni vor avea loc și în alte zone intens circulate de pe raza municipiului Petroșani, pe fondul creșterii incidenței cazurilor de COVID – 19 în ultimele zile.

Angajații firmei care se ocupă de curățenia stradală la Petroșani, împreună cu cei de la DADPP Petroșani, au spălat joi, 4 martie 2021, Centrul Civic cu apă și detergent, măsură care se adaugă acțiunii de dezinfecție a domeniului public. Acțiunea a fost coordonată chiar de către primarul localității, Tiberiu Iacob Ridzi, care a declarat: Împreună cu firma de salubrizare și cu cei din Primărie, de la DADPP, am reluat această acțiune de spălare cu detergent a Centrului Civic. Vom continua astfel de acțiuni și în alte zone ale municipiului Petroșani, așa cum am procedat și anul trecut, cu scopul de a limita pe cât posibil răspândirea noului coronavirus.”

Aceste acțiuni au fost demarate încă din perioada stării de urgență de anul trecut și ele au fost reluate periodic pe tot parcursul anului trecut, cu precădere în zonele intens circulate din localitate.

Reamintim că marți, 2 martie 2021, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Petroșani, convocat de primarul Tiberiu Iacob – Ridzi în calitate de președinte al CLSU, a aprobat mai multe măsuri de protecție sanitară. Astfel, s-a dispus reluarea acțiunilor de dezinfectare a scărilor de bloc, iar recipientele pentru dezinfectanți montate în scările blocurilor vor fi reumplute. De asemenea, a fost reluată acțiunea de dezinfectare a spațiilor publice și a instituțiilor din subordinea Primăriei Municipiului Petroșani.