Reputatul profesor doctor ATI Dorel Săndesc se alătură inițiativei Consiliului Județean Hunedoara de a susține noi activități de asistență medicală modernă pentru pacienții din județul Hunedoara.
Asociația Salvital Hunedoara va oferi, în premieră, servicii de telemedicină populației care se află în zone greu accesibile printr-un proiect susținut de Consiliul Județean Hunedoara la care a aderat și unul dintre cei mai renumiți medici din România, profesorul Dorel Săndesc.
În cadrul unei întâlniri care s-a desfășurat vineri, 12 martie 2021, la sediul Consiliului Județean Hunedoara, au fost stabiliți pașii concreți pentru implementarea acestui proiect. De serviciile de telemedicină, dar și de asistență medicală primară vor beneficia locuitorii județului Hunedoara care nu au posibilitatea de a se deplasa din localitate pentru un consult medical sau solicită consultații urgente.
„Pentru județul Hunedoara, susținerea profesorului doctor Dorel Săndesc este imens în raport cu nevoile și așteptările pacienților. Ne bucurăm că acest sistem de telemedicină prinde contur și credem că va contribui la îmbunătățirea serviciilor de asistență oferite locuitorilor județului Hunedoara. Asociația Salvital, unde Consiliul Județean Hunedoara contribuie cu fonduri importante, va oferi și servicii de asistență medicală primară în cele mai importante puncte turistice ale județului. Sănătatea este și rămâne o prioritate, de aceea ne concentrăm pe implementarea cât mai eficientă a acestor proiecte”, a declarat Costel Avram, administratorul public al județului Hunedoara.
„Revin cu bucurie în județul Hunedoara, locul în care m-am născut, mai ales dacă pot aduce prin experiența profesională o contribuție la îmbunătățirea serviciilor medicale. Cred în acest parteneriat și sunt convins că județul Hunedoara va implementa cu succes telemedicina”, a declarat prof. dr. Dorel Săndesc.
După ce 77 de paramedici au fost preluați de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara”, alți 14 paramedici au rămas în cadrul asociației, urmând să desfășoare activități de asistență inclusiv prin telemedicină și cursuri de prim-ajutor. Concret, cu resursele asociației vor fi asigurate asistență medicală la evenimente publice organizate de primăriile care au acceptat să susțină activitatea Salvital, vor fi efectuate acțiuni de verificare a stării de sănătate a populației în zonele fără medici, dar și cursuri de instruire a populației în vederea acordării primului ajutor în caz de nevoie.