Primarul din Șoimuș își asumă starea drumurilor județene aflate în administrare și promite intervenții în reabilitarea acestora

După ce, în urma criticilor primite cu privire la starea unora dintre drumuri județene, Consiliul județean Hunedoara a atras atenția administrațiilor locale care au preluat în administrare sectoare de drumuri județene că au obligația să execute lucrări de întreținere periodică pentru menținerea stării de viabilitate a drumurilor, astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort, administratorul public al județului, Costel Avram împreună cu vicepreședintele Consiliului județean Hunedoara, Ion Bădin, au vrut să se asigure personal că aceste avertismente au fost înțelese de către reprezentanții primăriilor vizate.

În acest context, în cursul zilei de 15 martie, a avut o întrevedere la Primăria comunei Șoimuș a celor doi reprezentanți ai CJH cu primarul Mihai Irimie, împreună cu care a abordat situația drumului județean 761 carte străbate satul Bălata.

Administrația locală din comuna Șoimuș își asumă starea drumului județean 761, pe sectorul care traversează satul Bălata, având în vedere că în această zonă, Primăria derulează un program de extindere a rețelelor de apă și canalizare. De asemenea, reprezentanții Primăriei comunei Șoimuș promit că vor repara drumul în zonele unde acesta a fost afectat. „Ne asumăm starea drumului județean 761 pe tronsonul din satul Bălata, care este afectat în urma execuției lucrărilor de canalizare aflate în desfășurare. Pe tronsonul afectat vor fi executate lucrări de reparații a drumului”, a declarat primarul comunei Șoimuș, Mihai Gabriel Irimie.

Alături de acest sector de drum, Primăria comunei Șoimuș are în administrare alte două tronsoane care au fost predate în anul 2018 pentru ca administrația locală să implementeze proiectele de infrastructură de apă și apă uzată. Administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram l-a informat pe primarul comunei Șoimuș că în astfel de situații, potrivit contractelor de administrare, primăriile au obligația să notifice constructorul ce execută aceste lucrări cu privire la aducerea la starea inițială de viabilitate a sectoarelor de drumuri afectate. ”Consiliul Județean Hunedoara susține realizarea proiectelor de dezvoltare locală. Primăriile care ne-au solicitat sprijinul au primit răspunsuri pozitive din partea noastră, indiferent de culoarea politică a primarului. Când suntem aleși de cetățeni să facem administrație, politica trebuie lăsată deoparte. Dar, în același timp, și noi cerem ca autoritățile locale să respecte prevederile contractuale, avizele și autorizațiile emise, astfel încât să asigure starea de viabilitate a drumurilor preluate temporar în administrare. Da, sunt drumuri județene, dar atâta timp cât acolo se desfășoară lucrări de interes local, autoritățile locale răspund de starea acestora”, a declarat administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram.