Primarul Devei solicită demisia imediată a conducerii CEH

Home Politică Primarul Devei solicită demisia imediată a conducerii CEH
Primarul Devei solicită demisia imediată a conducerii CEH

Pe fondul problemelor cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara, care au condus la oprirea termocentralei de la Mintia și a lăsat locuitorii din Deva fără căldură și apă caldă, primarul municipiului Deva, Florin Oancea solicită, în mod imperativ, demisia conducerii executive a CEH.

”În calitate de Primar al Municipiului Deva şi de preşedinte al Organizaţiei Municipale PNL Deva, cer DEMISIA domnilor Dioane Samuel, director general CEH (membru PNL) şi Roşu Cristian, administrator special CEH (membru PNL) din funcţiile pe care le ocupă în conducerea şi administrarea Complexului Energetic Hunedoara! Motivele acestei solicitări imperative: INCOMPETENŢĂ în administrarea CEH şi REA-VOINŢĂ în gestionarea necesităţilor cetăţenilor municipiului Deva!”, spune Florin Oancea.

Primarul Devei arată, în argumentarea solicitării sale că devenii şi-au plătit toate obligaţiile contractuale faţă de Termocentrala Mintia iar cei doi decidenţi ai CEH au luat hotărârea direcţioneze cărbunele extras din Valea Jiului exclusiv către Termocentrala Paroşeni, lăsând în frig mii de deveni, precum şi creşe, grădiniţe, şcoli din municipiul Deva. ”Guvernul României a plătit toate salariile restante, precum şi toate sporurile pentru minerii din Valea Jiului. Tot cărbunele extras, după ce greva minerilor s-a încheiat, a fost direcţionat de cei doi conducători ai CEH către Termocentrala Paroşeni, în bătaie de joc faţă de mii de deveni, copii de creşă, grădiniţă, elevi, maturi, bătrâni! Este intolerabilă această situaţie!”, mai arată primarul Florin Oancea.

Acesta îi atenționează pe cei doi colegi liberali de la conducerea Complexului Energetic Hunedoara că dacă nu-și vor prezenta imediat demisiile din funcție, va cere forurilor statutare ale PNL să-i demită în regim de urgență. ”Bătaia de joc şi incompetenţa trebuie să ia sfârşit aici! Lipsa de respect, solidaritate şi empatie pentru cei peste 22 mii de deveni obligaţi să stea în frig, fără nici o vină, îmi întăreşte convingerea că demisia celor doi este cea mai corectă soluţie! Devenii nu trebuie să mai sufere din cauza incompetenţei voastre!”, mai spune Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

Demisia celor doi conducători ai Complexului Energetic Hunedoara a mai fost cerută și cu câteva săptămâni în urmă, de către minerii din Valea Jiului care au fost nevoiți să se blocheze în subteran pentru a-și primi drepturile salariale pentru munca prestată. La vremea respectivă, aflat la negocierile de la București, la sediul Ministerului Energiei, administratorul special al CEH, Cristian Roșu anunța că și-a prezentat intenția de a a demisiona din funcție, în fața ministrului Virgil Popescu, dar aceasta nu i-a fost acceptată.