Expoziție de jocuri interactive pentru copii la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

Home Educație Expoziție de jocuri interactive pentru copii la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva
Expoziție de jocuri interactive pentru copii la Biblioteca județeană ”Ovid Densușianu” din Deva

O expoziție de jocuri interactive aflate în proprietatea Muzeului Jocurilor din orașul german Chemnitz va putea fi vizitată gratuit la Deva, în perioada 22 martie – 28 mai 2021, de luni până joi, între orele 830 și 1900, și vineri între orele 830 și 1800. Această expoziție va fi găzduită de Secția de Împrumut Carte pentru Copii de la Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, evenimentul expozițional fiind organizat în parteneriat cu  în parteneriat cu Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov.

Muzeul German al Jocurilor, singurul muzeu din Europa dedicat exclusiv jocurilor, a fost creat la Hamburg în 1986, iar după nouă ani muzeul a fost mutat la Chemnitz, împreună cu sediul principal. Muzeul cuprinde, practic, toate jocurile existente în Germania și se îmbogățește cu toate jocurile nou apărute în Europa. Pentru a se face cât mai bine cunoscut, muzeul organizează expoziții itinerante, cum este cea pe care o găzduim la Deva. În România, proiectul a început în anul 2015 la Biblioteca Județeană „George Barițiu” din Brașov și expoziția a fost deja găzduită de câteva mari orașe.

”Expoziția este interactivă, acest lucru înseamnă că vizitatorii de toate vârstele, întrucât copilăria o purtăm fiecare în suflet, vor putea încerca aceste jocuri, ea oferind celor care o vor vizita clipe de reală destindere și deconectare”, spune Ioan Sebastian Bara, managerul Bibliotecii județene din Deva.