Nou nod rutier pe A1 la intrarea în municipiul Deva

Home Economie Nou nod rutier pe A1 la intrarea în municipiul Deva
Nou nod rutier pe A1 la intrarea în municipiul Deva

Ministerul Transporturilor, prin CNAIR, a semnat contractele de finanțare pentru construirea unui număr de 6 noi noduri rutiere pe A1 pe raza județelor Timiș, Hunedoara, Alba și Arad.

În județul Hunedoara, noul nod rutier de pe A1 urmează să fie realizat la Sântuhalm, la joncţiunea DC129 cu A1, urmând să asigure o mai bună descărare/încărcare a traficului în zona municipiului Deva.

Potrivit reprezentanților CNAIR, marele beneficiu al acestor investiții îl reprezintă conectarea la rețeaua de transport TEN-T a unor zone spre care, momentan, accesul este dificil. Astfel sunt susținute economia și turismul local, pentru dezvoltarea durabilă a regiunii. ”Autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni. Astfel, creștem accesibilitatea la rețeaua primară de transport rutier și sprijinim investițiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere”, a declarat Cătălin Drulă, ministrul Transporturilor.

Celelalte 5 noduri rutiere care vor fi construite pe A1 sunt următoarele:

  • Nod rutier la Cugir, la joncţiunea DJ704 cu A1, în Judeţul Alba. Va spori gradul de accesibilitate a zonei industriale Cugir către autostrada Sibiu-Orăștie.
  • Nod rutier la Recaș, la joncţiunea drumului judeţean DJ609E cu A1, în Județul Timiș. Sunt facilitate atât legăturile cu stațiunea viticolă Recatim – Stanciova, cât și descărcarea fluxurilor de trafic de pe DN6.
  • Nod rutier la Bethausen, la joncţiunea DJ609 cu A1, în Judeţul Timiş. Va îmbunătăți accesul fluxurilor de trafic generate de localitățile Cliciova, Bethausen și Cladova.
  • Nod rutier la Cruceni, la joncţiunea DJ682G cu A1, la sud de municipiul Arad. Va facilita distribuția traficului generat de: DJ682G, DJ682A, DJ682, DJ682N.
  • Nod rutier la Spinuș, la joncţiunea DN1P cu A3, în Judeţul Bihor. Și aici, avantajul este fluidizarea traficului rutier.