Proiect de peste 3 milioane de lei din fonduri nerambursabile pentru parcuri și locuri de joacă pentru copii în municipiul Vulcan

Home Administrație Proiect de peste 3 milioane de lei din fonduri nerambursabile pentru parcuri și locuri de joacă pentru copii în municipiul Vulcan
Proiect de peste 3 milioane de lei din fonduri nerambursabile pentru parcuri și locuri de joacă pentru copii în municipiul Vulcan

Municipalitatea din Vulcan urmează să implementeze un proiect finanțat din fonduri europene nerambursabile prin intermediul căruia mai multe zone părăginite din diferite zone ale localității vor fi transformate în parcuri și locuri de joacă pentru copii.

În acest scop, reprezentanții administrației publice locale din municipiul Vulcan au semnat vineri, 19 martie 2021 un contract de finanțare cu Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Vest Timișoara, pentru refuncționalizarea unor spații publice urbane din patru zone urbane marginalizate din Crividia, Colonia de Jos, Centrul vechi (Blocul C16), Dallas (M. Eminescu), prin realizarea de locuri de joacă, de relaxare și odihnă.

Potrivit primarului Cristian Merișanu, investiția cuprinde intervenții pentru reabilitarea spaţiilor publice urbane pe o suprafață de aproape 15.500 de metri pătrați în cele patru zone – spaţii verzi (9.328 mp), locuri de joacă pentru copii (1.410 mp), teren de sport (2.904 mp), alei pietonale (1.762) etc. ”În circa un an de zile, în zone din municipiul nostru care au rămas în paragină și sunt în prezent nefolosite, grație acestui nou proiect cu finanțare nerambursabilă prin Regio-POR 2014-2020, vor fi amenajate câteva elegante parcuri de odihnă și de joacă pentru copii. În fiecare dintre acestea, vor fi plantați arbori și arbuști, se vor amplasa pergole, bănci și coșuri de gunoi, vor fi realizate sisteme de iluminat și de supraveghere video, vor fi realizate cișmele cu apă potabilă, zonele destinate copiilor vor fi prevăzute cu echipamente și ansambluri de joacă moderne, suprafețe din tartan și gropi de nisip, porți de fotbal, toalete ecologice etc.” a declarat primarul Cristian Merișanu.

Potrivit prevederilor din contractul de finanțare, aceste investiții trebuie finalizate în termen de 15 luni de la data semnării contractului. Asta înseamnă că undeva în vara anului 2022, imagini de genul celor care însoțesc acest articol nu vor mai fi văzute în cartierele Crividia, Colonia de Jos, Centrul vechi sau Dallas, ci ele vor fi înlocuite cu imaginea unor zone de agrement pentru copii, tineri și vârstnici, deopotrivă.

Valoarea totală a proiectului este de 3,2 milioane lei, din care 2,6 milioane lei reprezintă finanțare nerambursabilă, asigurată prin Regio-POR 2014-2020, Axa prioritară 9 – Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban.