Primarul Petroșaniului se declară împotriva carantinării localității, dar nu exclude impunerea acestei măsuri de către autoritățile sanitare

Home Stiri la zi Primarul Petroșaniului se declară împotriva carantinării localității, dar nu exclude impunerea acestei măsuri de către autoritățile sanitare
Primarul Petroșaniului se declară împotriva carantinării localității, dar nu exclude impunerea acestei măsuri de către autoritățile sanitare

Rata infecțiilor cu Covid-19 a explodat în Valea Jiului, în ultima săptămână, iar la Petroșani a fost depășit și pragul de 6 cazuri la 1000 de locuitori. În aceste condiții, la nivelul autorităților sanitare hunedorene a fost discutată oportunitatea de a reintroduce măsurile de carantină pentru Petroșani, măsură care însă nu a fost deocamdată adoptată în mod oficial.

Mai mult, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi arată că măsura carantinării zonale se propune, pe baza curbei de incidență analizată mai multe zile la rând, de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență și Direcția de Sănătate Publică, la nivel județean, și ulterior este aprobată de Institutul Național de Sănătate Publică. Pentru a intra însă în vigoare, hotărârea trebuie publicată în Monitorul Oficial al României!

”Ca primar al municipiului Petroșani NU sunt de acord cu o posibilă măsură de carantinare a localității. Asta cu atât mai mult cu cât există în țară situații în care, deși incidența cazurilor Covid-19 este de peste 6 la 1000 de locuitori, s-au acceptat derogări de la o măsură de acest fel până la depășirea unui grad de infectare de peste 7 la mie. În același timp, trebuie să precizez că Primăria municipiului Petroșani nu are nici un fel de competențe în această direcție și, de altfel, nici nu am fost consultați cu privire la propunerea de carantinare a localității”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Acesta a mai precizat că imediat după o eventuală adoptare a unei decizii privind carantinarea locală, va informa locuitorii municipiului Petroșani despre măsurile suplimentare care se impun, precum și despre modul de aplicare al acestora. Între timp, primarul Tiberiu Iacob Ridzi invită cetățenii să manifeste în continuare responsabilitate maximă, să respecte normele de protecție sanitară și, dacă decizia de carantinare va fi adoptată oficial, să respecte cu strictețe prevederile legale.

”Sunt alături de toți cetățenii Petroșaniului, îi înțeleg, dar, în același timp, ca locuitor și ca primar al Petroșaniului îmi manifest îngrijorarea în ceea ce privește creșterea alarmantă a ratei de infectare cu COVID – 19. Trebuie să respectăm toate măsurile pentru prevenirea, pe cât posibil a infectărilor cu SARS – Cov-2, și împreună, cu responsabilitate, vom putea să depășim și acest moment dificil”, a mai spus primarul Tiberiu Iacob Ridzi.