”Povestea unui vis de primăvară” la Galeria de artă din Lupeni

Home Cultură ”Povestea unui vis de primăvară” la Galeria de artă din Lupeni
”Povestea unui vis de primăvară” la Galeria de artă din Lupeni

O nouă expoziţie de artă plastică aduce un parfum proaspăt la Galeria de Artă ”Iosif Tellmann” din Lupeni, care se prezintă ca o gazdă generoasă şi ospitalieră a mai vechilor săi parteneri de la Școala de Arte din Timișoara. Astfel, începând de vineri, 2 aprilie 2021 și până la data de 5 mai 2021, pe simezele galeriei de artă din Lupeni, iubitorii artelor plastice vor putea viziona o expoziție de primăvară, cuprinzând lucrări realizate de artiștii Camelia Bihorac, Simona Ceplinschi, Anna Cercel-Wihnalek, Angelica Cimpoieș, Mirela Cocheci Fogarași, Cătălina Crainic, Hella Crasnanic, Florentina Fiera, Cristiana Crecu, Slavița Grigoroaie, Carmen Guțu, Rodica Herac, Iasmina Iancu, Loredana Ianovici, Adina Iuliana Ion, Mara Ionică, Michaela Leahu, Eva Leucean, Andreea Marinescu, Nevena Mirea, Carmen Olteanu, Ioana Oprișa, Maria Pătrașcu, Mara Petcu, Cristina Popian, Doina Popovici, Nicolae Popovici, Raluca Rusan, Gabriela-Simioana Tincău, Ciprian Surulescu, Lăcrămioara Tonică, Mirela Țăranu.

Cu toții sunt cursanţi ai claselor de picturã,  graficã şi sculpturã aprţinând Şcolii de Artã din cadrul Centrului de Cultură și Artă al Județului Timiş, coordonați de profesorii dr. Lucia Kolla Stoica, Liliana Georgiades și Remus Irimescu, entuziaşti de oportunitatea de a-şi expun creaţiile și de a le împărtăşi cu iubitori ai artei din Valea Jiului într-o emulaţie sensibilă.

Expoziția reprezintă nu doar o frumoasă poveste de primăvăară, ci se dorește a fi și un cadou de suflet oferit cu ocazia sărbătorilor pascale de către Galeria de artă ”Iosif Tellmann” din municipiului Lupeni. ”Este vremea Sfintelor Sărbători Pascale, decalate anul acesta în funcţie de credinţă, așa cum este și vremea când primăvara îşi intră în drepturi depline. Toate aceste ,,simptome’’ se materializează într-o etalare de lucrări artistice aparte pe care le oferim iubitorilor de artă din Lupeni și din toată Valea Jiului. Aparte, nu pentru că traversăm vremuri neobişnuite, ci pentru că avem dovada că, indiferent de tensiunile inerente ale vieţii, frumuseţea întotdeauna învige”, spune Antoneta Duban, curatorul galeriei de artă de la Lupeni.

Tema expoziţiei artiștilor plastici timișoreni este visul, care se prezintă în lucrările expuse ca o realitate alternativă sau ca o evadare, atunci când realitatea devine prea apăsătoare, visul care lasă imaginaţia să-şi ia zborul, într-o efervescenţă lipsită de limite.

Expozanţii au răspuns cu bucurie la invitaţia lansată de autoritățile locale de la Lupeni și de Asociația Culturală ”Iosif Tellmann”, care gestionează activitatea galeriei de artă, de a expune în acest oraş primitor și iubitor de cultură, considerând că este o minunatã oportunitate de a împărtăşi propriul lor univers plastic cu cei care rezonează pe aceleaşi unde ale esteticului. ”Este o mare satisfacţie să vedem că arta şi frumuseţea îşi păstrează locul special, de hrană a sufletului, indiferent de împrejurări. Pentru acesta avem un buchet de mulţumiri şi recunoştinţã faţă de conducerea Asociaţiei Culturale ,,Iosif Tellmann’’, domnului prof. Simonel Bucur, care ne-a oferit prilejul de a realiza  o expoziţie de artă plastică la această minunată galerie de artă”, este mesajul artiştilor timişoreni care vă invită să treceți pragul galeriei de artă din Lupeni pentru a le admira frumoasele lucrări prezentate în această expoziție.