Starea precară a drumului spre Lacul Cinciș trebuie rezolvată de Primăria Teliucu Inferior

Home Administrație Starea precară a drumului spre Lacul Cinciș trebuie rezolvată de Primăria Teliucu Inferior
Starea precară a drumului spre Lacul Cinciș trebuie rezolvată de Primăria Teliucu Inferior

Redeschiderea sezonului estival se apropie cu pași repezi, iar sectorul de drum județean care asigură accesul spre lacul de agrement Cinciș și care se află în administrarea Consiliului Local al comunei Teliucu Inferior se află într-o stare avansată de degradare. Din acest motiv, Primăria Teliucu Inferior este responsabilă de starea drumului spre Lacul Cinciș.

Această situație i-a determinat de altfel și pe responsabilii din Consiliul județean Hunedoara să analizeze în teren acțiunile care se impun pentru remedierea situației. Astfel, în cursul zilei de luni, 12 aprilie, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram și vicepreședintele CJ Hunedoara, Ion Bădin, au avut, în teren, o întâlnire cu secretarul Primăriei comunei Teliucu   Inferior, Sebastian Teodor Matei.

Împreună cu reprezentanții Serviciului Administrare drumuri din cadrul CJ Hunedoara, s-au identificat principalele deficiențe rezultate în urma executării lucrărilor de infrastructură derulate de Primăria Teliucu Inferior. Potrivit administratorului public al CJH, Costel Avram, conducerea Consiliului Județean Hunedoara a solicitat din nou Primăriei Teliucu Inferior să execute lucrări de întreținere periodică pentru menținerea stării de viabilitate a sectorului de drum județean DJ 687D de la km 3+350 – km 10+100 (lungime totală de 6,750 km), astfel încât circulația rutieră să se desfășoare în condiții de siguranță și confort. „Acest sector de drum a fost dat în administrare Consiliului Local Teliucu Inferior pentru a se putea implementa un proiect finanțat prin PNDL. Dacă drumul arată în halul în care arată, este vina exclusivă a Primăriei Teliucu Inferior. Consiliul Județean Hunedoara nu are cadru legal să intervină pe acest drum, de aceea îl rog încă o dată pe domnul primar Pupeză să-și facă datoria și să întrețină acest drum”, a declarat Costel Avram.

De asemenea, având în vedere Acordul Consiliului Județean Hunedoara privind lucrările de amplasare a conductei de alimentare cu apă potabilă – sat Cerna, pe sectorul de drum menționat, Primăriei Teliucu Inferior i s-a solicitat să notifice constructorul ce execută aceste lucrări cu privire la aducerea la starea inițială de viabilitate a sectorului de drum afectat.

Ordonanța Guvernului nr. 43/1997 privind regimul drumurilor, menționează condițiile de exploatare a drumurilor la art. 40 alin. (1): „Drumurile trebuie să fie semnalizate şi menţinute în stare tehnică corespunzătoare desfăşurării traficului în condiţii de siguranţă de către administratorul drumului. În perioadele în care pe sectoarele de drum se desfăşoară lucrări de întreţinere, reparaţii, modernizare, reabilitare sau consolidare, această responsabilitate revine executantului lucrării.”

Reamintim că, începând cu data de 16.01.2018, sectorul de drum DJ 687D Teliucu Inferior – Cinciș Cerna – Toplița – Hășdău – Lunca Cernii de Jos – Lunca Cernii de Sus – lim. jud. Caraș Severin, km 3+350 – km 10+100 se află în administrarea comunei Teliucu Inferior. Contractul de administrare a fost încheiat în baza Hotărârii Consiliului Județean Hunedoara nr. 274/12.12.2017 la solicitarea Consiliului Local al comunei Teliucu Inferior în scopul realizării unor lucrări de investiții.