Compania Dedeman deschide un nou magazin, la Petroșani iar alte investiții private, de peste 3 milioane de euro, sunt și ele în derulare

Potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Petroșani, mai multe firme private și-au anunțat intenția de a dezvolta capacități de producție, magazine și capacități hoteliere, pe fondul creșterii stabilității economico-sociale a localității.

Cea mai mare investiție privată din municipiul Petroșani concretizată în acest an vine din partea reputatei companii Dedeman, care se ocupă cu vânzarea de materiale de construcții și amenajări interioare. Investiția pe care Dedeman intenționează să o demareze la Petroșani se cifrează la mai multe milioane de euro. Similar, reprezentanții altor două societăți din domeniul industriei ospitalității au anunțat că vor construi aici două noi hoteluri, de 3 și 4 stele, în timp ce o firmă de logistică va amenaja un depozit în zona industrială Livezeni.

”Dedeman va realiza o investiție la Petroșani de mai multe milioane de euro, practic va construi un nou magazin în municipiul nostru. De asemenea, se vor construi în municipiul Petroșani, în perioada următoare, două noi hoteluri, de 3 și 4 stele, fiecare dintre aceste investiții fiind de peste un milion de euro. În plus, am avut o întâlnire cu reprezentantul unei firme de logistică interesată să construiască un depozit la Petroșani, în zona industrială Livezeni. Aceste noi investiții duc la crearea de noi locuri de muncă, dar și la atragerea de sume suplimentare la bugetul local, ceea ce înseamnă mai mulți bani pentru dezvoltarea localității. Este foarte bine că se investește în Petroșani, acest lucru demonstrează că municipiul nostru este atractiv pentru investițiile private, dar și din punct de vedere al dezvoltării economice”, a precizat primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob – Ridzi.

Acesta este de părere că pentru a-și dezvolta afacerile într-o zonă, investitorii caută un mediu macroeconomic stabil, cu resurse suficiente și accesibile, fiind atrași de prezența infrastructurii și a capitalului uman bine pregătit. În același timp, primarul Tiberiu Iacob Ridzi apreciază că prezența la Petroșani a unor companii renumite pe piața internă dă speranța că regiunea Văii Jiului a reușit, în sfârșit, să treacă de acele bariere de neîncredere pentru întreprinzători cu care Valea Jiului s-a confruntat în ultimii ani.