Burse școlare achitate pentru peste 500 de elevi din Petroșani

Home Administrație Burse școlare achitate pentru peste 500 de elevi din Petroșani

Primăria Municipiului Petroșani a virat marți, 20 aprilie 2021, în conturile unităților de învățământ din localitate sumele necesare pentru plata burselor școlare pe lunile februarie și martie, urmând ca banii să ajungă în cel mai scurt timp pe cardurile beneficiarilor.

Nu mai puțin de 555 de burse pentru elevii din învățământul preuniversitar de stat de pe raza municipiului Petroșani sunt acordate în semestrul II al anului școlar 2020 -2021, potrivit unei hotărâri adoptate de Consiliul Local al municipiului Petroșani. Dintre cele 555 de burse școlare acordate în Petroșani în semestrul II al anului școlar 2020 -2021, 194 sunt burse de merit, 52 – burse de studiu, iar 309 sunt burse de ajutor social. Toate categoriile de burse au valoarea de 100 de lei/lună.

Potrivit primarului Tiberiu Iacob – Ridzi, inițiatorul proiectului de hotărâre de Consiliu Local, numărul total al burselor a fost stabilit în conformitate cu propunerile venite din partea unităților de învățământ din Petroșani, aprobate de către Consiliile de administrație și Inspectoratul Școlar al Județului Hunedoara. ”Sumele necesare pentru plata burselor pe lunile februarie și martie au fost repartizate astăzi unităților de învățământ, urmând ca în cel mai scurt timp să fie virate pe cardurile beneficiarilor. Educația a fost, este și va fi un domeniu extrem de important pentru mine. Este obligația noastră să asigurăm copiilor condițiile necesare unui învățământ de calitate, să încurajăm actul educațional, inclusiv prin acordarea acestor burse școlare”, a precizat Tiberiu Iacob – Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Conform prevederilor art.82 din Legea nr. 1/ 2011 – Legea educației naționale, cu modificările ulterioare, elevii din învățământul preuniversitar de stat pot beneficia de burse de performanță, burse de merit, burse de studiu și burse de ajutor social.