La Deva se deschide un centru de vaccinare accesibil direct din mașină

Începând de miercuri, 21 aprilie 2021 în România vor deveni funcționale mai multe centre de vaccinare anti-Covid în care doritorii se vor putea imuniza direct din mașină. Un astfel de centru va fi deschis și în județul Hunedoara, la Deva.

Potrivit informațiilor prezentate într-o conferință de presă de prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian și directorul DSP Hunedoara, Sebastian Mezei, primul centru de vaccinare de tip „Drive thru” (vaccinare direct din mașină) va fi deschis din 24 aprilie 2021, în parcarea Centrului Comercial „Deva Shopping City”, acesta urmând să fie deschis publicului zilnic, între orele 10.00 și 19.00. Și mai important de precizat este faptul că aici nu este nevoie de programare pentru imunizare. ”Persoanele pot veni doar cu mijloacele de transport, fie personale–autoturisme cu capacitate maximă de patru plus unu persoane–sau mijloace de transport în comun gen taxi sau alte tipuri similare de transport. În zona de triaj este nevoie să prezinte un document de identitate și este recomandat să se prezinte cu chestionarul de triaj și cu cel de consimțământ completate” a informat dr. Sebastian Mezei, directorul Direcției de Sănătate Publică a județului Hunedoara.

Acestea pot fi descărcate accesând site-ul DSP, la următoarele link-uri:

https://asphd.ro/wp-content/uploads/2021/04/chestionar_triaj_vaccinare_adulti.pdf

https://asphd.ro/wp-content/uploads/2021/04/Formular-consimtamant-informat.pdf

Reprezentantul DSP precizează că dacă persoanele nu se prezintă cu documentele completate, acestea se primesc de la organizatori, se completează sub supravegherea medicului, se evaluează criteriile medicale, se efectuează vaccinarea fără ca persoana să coboare din autoturism apoi se face înscrierea în Registrul electronic de naţional al vaccinărilor”.

Tipul de vaccin  folosit în centrul de vaccinare „Drive thru” de la Deva este „Pfizer BionTech”, organizatorii fiind pregătiți pentru vaccinarea a peste 500 persoane zilnic.

Prefectul Călin Petru Marian recomandă persoanelor care doresc să se vaccineze, să se prezinte în număr cât mai mare la acest centru și mulțumește instituțiilor implicate în această acțiune: DSP, Primăria Deva, Crucea Roșie, STS și Inspectoratele de Jandarmi, Poliție și  Situații de Urgență.

În județul Hunedoara sunt funcționale 15 centre fixe de vaccinare, până astăzi, 20 aprilie 2021, fiind administrate 78.350 doze de vaccin anti COVID 19. (49.701- prima doză și 28.649 – a doua doză). În centrele mobile, organizate săptămânal în zonele rurale, au fost folosite 4.464 doze de vaccin la care se adaugă alte 1.561 doze administrate în Centre rezidențiale și la persoane nedeplasabile.