Miruna Mălăuță, sportiva de top din Petroșani, luptă pentru România la Karate1 Premiere League de la Lisabona

Home Stiri la zi Miruna Mălăuță, sportiva de top din Petroșani, luptă pentru România la Karate1 Premiere League de la Lisabona
Miruna Mălăuță, sportiva de top din Petroșani, luptă pentru România la Karate1 Premiere League de la Lisabona

În perioada 30 aprilie – 2 mai 2021, la Lisabona (Portugalia) se desfășoară competiția mondială de karate WKF, Premier League, competiție esențială pentru sportivii de arte marțiale de pe întregul mapamond, aceasta fiind penultima competiție care contează în acumularea punctajului necesar în vederea calificării la Jocurile Olimpice de Vară de la Tokyo.

În rândul celor peste 800 de sportivi karateka din nu mai puțin de 87 de țări ale lumii se numără și sportiva de top mondial a secției de Arte Marțiale de la CSM Jiul Petroșani, Miruna Mălăuță. Sportiva cu cel mai bun palmares internațional din Valea Jiului, se prezintă la acest important ”challange” sportiv cu gândul la calificarea pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. ”Mă simt foarte bine pregătită din punct de vedere fizic și psihic și mi-aș dori foarte mult să ajung la o competiție de o așa mare anvergură.  Știu însă că e foarte greu, pentru că din 300 de sportivi, doar 8 merg la olimpiadă”, a declarat Miruna Mălăuță pentru revista ”În Bine”.

Deocamdată, Miruna Mălăuță se poate mândri cu faptul că se situează pe un prestigios loc III general în clasamentul WKF mondial, iar din 2017 se menține constant în top 10 mondial la karate kumite.

Etapa de Campionat Mondial WKF de la Lisabona este penultima competiție de anvergură din seria de calificări pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, înaintea ”examenului final” care va avea loc la Porec (în Croația) tot în această primăvară. La competiția Premier League de la Barcelona, alături de Miruna Mălăuță, care concurează la categoria kumite – 61 kg, țara noastră mai este reprezentată de sportivii: Petru Comănescu (kata masculin), Adrian Guță (kata masculin), Luca Preda (kata masculin), Denisa Stanciu (kumite feminin – 50 kg), Alexandra Pop (kumite feminin – 50 kg), Bianca Iorga (kumite feminin – 55 kg), Claudia Ioniță (kumite feminin – 61 kg), Bogdan Gogoloși (kumite masculin – 60 kg), Iorga Vlad (kumite masculin – 84 kg) și Florentin Tanas (kumite masculin – 84 kg).

Succes tuturor! Hai, România!