Deva devine gazdă a ”Summitului muzical european” al Filarmonicii din Sibiu

Home Cultură Deva devine gazdă a ”Summitului muzical european” al Filarmonicii din Sibiu
Deva devine gazdă a ”Summitului muzical european” al Filarmonicii din Sibiu

Un concert simfonic dedicat Zilei Europei „Summit-ul Muzical European”, susținut de orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu va avea loc sâmbătă, 8 mai 2021, începând cu ora 17:00 în Parcul Municipal „Cetate” din municipiul Deva.

Evenimentul, organizat de Primăria Municipiului Deva și Centrul Cultural „Drăgan Muntean” Deva, în colaborare cu Filarmonica de Stat din Sibiu cuprinde un concert simfonic susținut de Filarmonica de Stat din Sibiu, cu soliștii: Cristian Ardelean (bariton) și Sorin Petrescu (pian). Dirijor: Cristian Lupeș. Din program fac parte următoarele opere: Tiberiu Olah – Mihai Viteazul – Intrarea în Alba Iulia, Wolfgang Amadeus Mozart – Aria șampaniei din Don Giovanni, Johannes Brahms – Dans ungar, Jean Sibelius – Vals trist, Manuel de Falla – Dansul focului, Charles Gounold – Aria lui Valentin din Faust, Louise Koster – Lore – Lore!, Nicolo Isouard – Uvertura la opera Cenușăreasa, Giuseppe Verdi – Aria lui Ezio din Attila, Antonin Dvorak – Mazurca, Franz Liszt – Rapsodia română.

Intrarea publicului la concert va fi liberă, în limita locurilor disponibile și se va face în ordinea sosirii, până la ocuparea scaunelor. Organizatorii dau asigurări că evenimentul se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor instituite la nivel național pentru prevenirea și combaterea răspândirii virusului COVID-19. Astfel, spectatorii vor fi testați epidemiologic pentru aflarea temperaturii corporale. Cei care vor avea peste 37,3 °C nu vor putea intra în spațiul special amenajat.

Concertul dedicat ”Zilei Europei” este primul din seria evenimentelor de acest fel pe care artiștii Filarmonicii de Stat din Sibiu le vor susține în acest an în municipiul Deva, în urma acordului încheiat cu Primăria municipiului Deva.