Mircea Lepădatu, seniorul presei hunedorene, a trecut în eternitate

Home Stiri la zi Mircea Lepădatu, seniorul presei hunedorene, a trecut în eternitate
Mircea Lepădatu, seniorul presei hunedorene, a trecut în eternitate

Dumnezeu a rânduit în așa fel încât seniorul presei hunedorene, Mircea Lepădatu – fondatorul și directorul publicației ”Mesagerul Hunedorean”, să se înalțe la dreapta Sa într-o zi însemnată pentru breasla jurnalistică și, în același timp, una plină de semnificații pentru întreaga creștinătate. La 75 de ani, după o prestigioasă carieră în jurnalism, în care numele său a fost unul sinonim cu seriozitatea, profesionalismul, moralitatea și talentul care i-au definit cei peste 50 de ani de activitate în presa hunedoreană, Mircea Lepădatu și-a încetat nobila misiune pe acest pământ. În ultima lună, a suferit mult din pricina virusului care ne-a întors tuturor viața pe dos și, din păcate, chiar dacă a fost un luptător, Mircea Lepădatu a fost în cele din urmă doborât de acesta pe 3 mai 2021 – Ziua Libertății Presei.

Fără îndoială, Mircea Lepădatu a fost un exponent definitoriu pentru ceea ce este și trebuie să fie o presă liberă. A adunat în spate mii și mii de articole de presă, scrise cu talent, cu profesionalism, cu curaj dar și cu responsabilitate într-o carieră de excepție începută în 1973, în redacția ziarului ”Drumul socialismului”. Odată cu zorii noi ai libertății cuvântului de după 1989 a fost unul dintre fondatorii presei independente din județul Hunedoara. A condus, rând pe rând, publicațiile ”Week-end Magazin” (fondată în 1990) ”Oglinda”( între 1995-2000) și, după alți 6 ani în care a condus publicația ”Hunedoreanul” (2000-2006) a fondat publicația ”Mesagerul Hunedorean” care avea să devină principalul reper al presei scrise din județul Hunedoara și a doua familie a eminentului nostru confrate.

Modest, jovial, onest, principial, bonom, amical, devotat și perseverent, Mircea Lepădatu rămâne în memoria celor care l-au cunoscut și care l-au citit, un senior al presei hunedorene definit de valori cu adevărat demne de profesia căreia i-a făcut cinste întreaga sa viață.

Rămas bun, maestre Mircea Lepădatu ! Dunul Dumnezeu să vă odihnească veșnic în Împărăția Sa !