Cursuri și sesiune online la Universitatea din Petroșani

Home Educație Cursuri și sesiune online la Universitatea din Petroșani
Cursuri și sesiune online la Universitatea din Petroșani

Cu toate că incidența cazurilor Covid-19 a scăzut considerabil în municipiul Petroșani, la valori de sub 1 la mia de locuitori, fapt care ar putea permite și revenirea studenților în amfiteatre, conducerea Universității din Petroșani a luat decizia ca până la finalul acestui an universitar, cursurile de la toate cele trei facultăți, pentru toți anii de studiu, să se deruleze în continuare tot în sistem on line.

De asemenea, s-a stabilit la și sesiunea de examene care urmează în curând să se desfășoare tot prin intermediul platformei educaționale pusă la dispoziția studenților și cadrelor didactice de instituția academică din Valea Jiului.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin arată că măsura a fost decisă în urma consultărilor cu organizațiile studențești și vine ca răspuns la solicitarea expresă a acestora. ”Mai sunt doar mai puțin de 3 săptămâni până la finalul acestui an universitar și, după discuțiile pe care le-am avut cu studenții noștri, am convenit împreună că este ineficient să mai schimbăm acum modalitățile de studiu și să-i readucem în bănci, cu prezență fizică la școală, deși condițiile permit acest lucru. Vom termina deci acest semestru on line și tot on line se vor desfășura și examinările din această sesiune. Și aceasta este o solicitare primită în mod expres de la studenții noștri, căreia am decis să-i răspundem pozitiv”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Acesta precizează totodată că, în ceea ce privește sesiunea de restanțe, este de preferat ca aceasta să se desfășoare în sistem normal, adică față în față, între studenți și profesori. Și în acest caz însă, pot exista derogări, iar studenții vor avea posibilitatea să susțină examenele restante pe platforma online, în cazul în care au motive bine întemeiate.

Rectorul Universității din Petroșani își exprimă speranța că scăderea ratei de infectare și creșterea procentului de imunizare în rândul populației, inclusiv a profesorilor și studenților, va permite revenirea la normalitate și în ceea ce privește desfășurarea tuturor activităților academice din toamnă, odată cu debutul noului an universitar.