Progres fizic de peste 50% al proiectului CJH privind modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara

Home Administrație Progres fizic de peste 50% al proiectului CJH privind modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara
Progres fizic de peste 50% al proiectului CJH privind modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara

Modernizarea Casei de Cultură din Hunedoara și reintegrarea acesteia în circuitul cultural constituie tema unui important proiect de investiții al Consiliului județean Hunedoara. Oficialii Consiliului Județean, dar și cei ai Primăriei Hunedoara vizitează des “șantierul” deschis aici, deoarece se dorește ca fiecare etapă să fie în mod corect parcursă și fiecare detaliu din proiect să fie bine executat, astfel încât rezultatele să fie mai mult decât mulțumitoare.

În acest context s-a înscris și inspecția realizată luni, 10 mai 2021 de administratorul public al județului Hunedoara – Costel Avram, vicepreședintele CJH – Ion Bădin și de primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, la acest obiectiv. Împreună cu reprezentanții firmei care implementează proiectul de modernizare a Casei de Cultură din Hunedoara și cu proiectantul, cei trei reprezentanți ai administrației locale și județene au verificat, din nou, stadiul lucrărilor.  de reabilitare – modernizare a Casei de Cultură.

Potrivit analizei efectuate, s-a constatat că lucrările la exterior sunt finalizate, însă cele mai dificile provocări pentru proiectanți și constructori sunt la spațiile interioare. Cu toate acestea, în „Sala mică” a Casei de Cultură (sala de la parter) lucrările sunt destul de avansate, dar sala principală încă mai are nevoie de lucrări semnificative la instalațiile de scenă (unde se schimbă și toată mecanica scenei) și de refacerea totală a instalațiilor electrice, a instalațiilor de prevenire și stingere a incendiilor, a tavanelor, coloanelor și pereților.

Administratorul public al județului Hunedoara apreciază însă că lucrările evoluează în grafic, iar obiectivul redeschiderii acestei clădiri emblematice din municipiul Hunedoara este tot mai aproape. ”Pentru că ne-am propus ca, în acest an, cu prilejul Zilei Naționale a României, să redăm comunității hunedorene un ansamblu arhitectonic și cultural de excepție, împreună cu primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu, am revenit pe șantierul de la Casa de cultură din Hunedoara, acolo unde CJH derulează o investiție considerabilă, pentru a vedea care este evoluția acesteia. Din analiza stadiului în care se află lucrările, am stabilit că acestea au atins un progres tehnic de peste 50%, fapt care ne încurajează să credem că obiectivul nostru de a fi martori anul acesta, aici, pe 1 Decembrie, la primul eveniment cultural dintr-o serie sperăm bogată și îndelungată de spectacole, pe care tot cu Primăria municipiului Hunedoara ne propunem să le aducem în fața hunedorenilor, este unul realist. Investițiile CJH în susținerea sectorului cultural sunt și aici, la Hunedoara, ca peste tot în județ unde ne bucurăm de sprijin și bună colaborare, demonstrate prin fapte: investim în spațiile de cultură și susținem creatorii din acest important sector de activitate !”, a declarat Costel Avram, administrator public al județului Hunedoara.

Valoarea totală a proiectului de reabilitare – modernizare este de 13.189.552 lei, finanțarea fiind suportată aproape în întregime de Consiliul Județean Hunedoara.