Șase compoziții ale muzicianului lupenean Bela Andrași se vor auzi, în vară, la Festivalul ”Mamaia Copiilor”

Home Cultură Șase compoziții ale muzicianului lupenean Bela Andrași se vor auzi, în vară, la Festivalul ”Mamaia Copiilor”
Șase compoziții ale muzicianului lupenean Bela Andrași se vor auzi, în vară, la Festivalul ”Mamaia Copiilor”

Pentru că în anul 2020, pandemia nu a permis organizarea etapei finale a Festivalului Național de Muzică Ușoară pentru Copii ”Mamaia copiilor”, în acest an evenimentul îi va aduce pe scenă atât pe finaliștii ediției 2020 cât și pe tinerii interpreți care s-au calificat pentru finala ediției 2021 a celebrului eveniment artistic.

După o perioadă de timp în care Valea Jiului a cam lipsit din prim-planul acestui festival muzical, anul acesta lucrurile par să se schimbe radical. În bună măsură, acest lucru se datorează muzicianului lupenean Bela Andrași (dar și textierului Camelia Florescu !), ale cărui compoziții încredințate unor copii extrem de talentați au reușit performanța de a se califica în finala festivalului concurs ”Mamaia copiilor” atât pentru ediția 2020 cât și pentru ediția 2021. Astfel, trei piese compuse de echipa de creație Bela Andrași-Camelia Florescu se vor auzi pe scena Festivalului ”Mamaia copiilor 2020”, în ziua de 10 iulie 2021, în interpretarea solistelor Teona Răcheriu (din Piatra Neamț) și Liu Nan Fânaru (Bacău). Alte trei piese vor concura în finala Festivalului ”Mamaia copiilor 2021”, acestea urmând a fi interpretate de Teona Răcheriu (din Piatra Neamț), Sara Maria Dan (din Cluj Napoca) și Alecsia Ilieș (din Uricani).

”Mulțumim juriului acestui festival atât de apreciat în România și mulțumim tinerelor soliste care, prin interpretarea lor sensibilă pun în valoare compozițiile echipei noastre de creație, reușind să le aducă în finala de la ”Mamaia copiilor”. Mulțumim părinților copiilor și tuturor celor care au crezut în noi. Vara poate începe !”, a declarat compozitorul Bela Andrași.

Și pentru Camelia Florescu, ea însăși un artist plurivalent de excepție, care semnează versurile pentru toate cele 6 compoziții ale lui Bela Andrași care au ajuns în finalele de la ”Mamaia copiilor” se declară mândră de rezultatele obținute deja prin această calificare. ”Sunt foarte mândră de munca noastră de până aici, ca echipă de creație. Sunt mândră de fiecare mămică ce și-a susținut copilul în demersurile noastre spre concursuri, de fiecare dintre solistele cărora le-am încredințat melodii, pentru că între noi s-a creat o frumoasă prietenie și simbioză, care a dus spre o interpretare aparte, plină de strălucire și emoție. Mamaia copiilor este un festival (printre puținele de acest fel din țară) care încă promovează creația muzicală și ne îndreptăm cu speranță și mândrie spre seara concursului”, spune textierul Camelia Florescu.

Nu doar din patriotism local, ci cunoscând valoarea producțiilor muzicale ale echipei de creație Bela Andrași-Camelia Florescu, nădăjduim și noi că în vară vom putea consemna și un binemeritat succes, de concurs dar mai ales de scenă, al acestei echipe. Drept pentru care le ținem pumnii strânși artiștilor și le dorim, încă de pe acum, mult succes !