Soluţii de protecţie şi igienizare oferite de Savy – o revizuire profesională a practicilor de igienă a salonului tău în vreme de COVID-19

Home Economie Soluţii de protecţie şi igienizare oferite de Savy – o revizuire profesională a practicilor de igienă a salonului tău în vreme de COVID-19
Soluţii de protecţie şi igienizare oferite de Savy – o revizuire profesională a practicilor de igienă a salonului tău în vreme de COVID-19

Salonul de unghii este un mediu în care oamenii intră zilnic în contact unii cu alţii şi necesită măsuri de protecţie şi igienizare eficiente. Odată cu răspândirea rapidă a COVID-ului, procedurile de igienizare, sterilizare şi dezinfectare din sfera saloanelor de înfrumuseţare şi SPA-uri a fost revizuită pentru a preveni răspândirea infecţiilor obişnuite, dar şi a temutului virus.

La Savy vei găsi soluţii de protecţie şi igienizare eficiente pentru salonul tău! Astfel, personalul şi clienţii tăi rămân sănătoşi, iar afacerea ta se va desfăşura în cele mai bune condiţii. Acestea sunt special concepute pentru saloane şi SPA-uri şi acoperă necesităţile obişnuite de igienizare şi protecţie corporală.

Asigurarea salubrităţii şi a igienei în salon 

Metodele de igienizare comune includ spălarea pe mâini cu săpun timp de cel puţin 20 de secunde, folosirea gelurilor pentru mâini, curăţarea şi sterilizarea suprafeţelor cu şerveţele, spray-uri antibacteriene. Toate aceste operaţii vor fi executate cu atenţie înainte de dezinfectarea şi sterilizarea instrumentelor şi a  echipamentelor şi se vor realiza după fiecare client.

Totodată, tehnicianul şi clientul trebuie să să spele pe mâini cu apă şi săpun lichid înainte a începe procedurile sau să folosească un gel dezinfectat pentru mâini. Spălarea cu apă fierbinte este de departe cea mai eficientă metodă, dar, dacă nu este posibil acest lucru, se poate folosi gelul.

Pentru a fi eficiente împotriva Covidului, produsele de dezinfectare şi sterilizare precum gelurile sau şerveţelele, trebuie să aibă un procent de cel puţin 60% de alcool.

Dezinfectarea 

La Savy vei găsi soluţii dezinfectante eficiente şi de calitate pe care te poţi baza. Acestea sunt utile pentru a distruge microorganismele patogene şi a elimina viruşii, sporii şi ciupercile prezente pe suprafeţe. Într-un salon de unghii trebuie dezinfectate după fiecare serviciu toate uneltele, suprafeţele şi instrumentele metalice.

Soluţii de protecţie, măşti şi panouri din plexiglas 

Pentru buna desfăşurare a activităţii, vei avea nevoie de măşti de protecţie şi de panouri de protecţie din plexiglas care să asigure o barieră între tehnicienii şi clienţi. Savy oferă şi aceste tipuri de soluţii de protecţie şi igienizare la un raport preţ calitate foarte avantajos.

Pentru a-ţi putea desfăşura activitatea în cele mai bune condiţii, instrumentele trebuie igienizate în mod eficient folosind soluţiile adecvate, sterilizarea UV sau autoclavele şi apoi trebuie depozitate în pungi sterile. De la Savy vei putea achiziţiona cutii pentru dezinfectarea instrumentelor sau a capetelor de freză, dar şi pungi de sterilizare autosigilante pentru autoclav.

Măsuri de protecţie necesare pentru siguranţa angajaţilor şi a clienţilor tăi 

Iată o listă cu măsurile de protecţie pe care ar trebui să le iei în această perioadă! La Savy vei găsi tot ce îţi trebuie pentru a le putea aplica fără probleme.

  • Dezinfectează suprafeţele neporoase ale staţiilor de lucru cu şerveţele, spray-uri şi soluţii concentrate după fiecare client.
  • Păstrează suprafeţele, echipamentele şi instrumentele curate şi igienizate.
  • Oferă tehnicienilor toate materialele necesare pentru a-şi proteja mâinile şi faţa cu măşti şi mănuşi.

La Savy găseşti seturi de măşti de protecţie la preţuri foarte avantajoase.

  • Învaţă angajaţii să păstreze distanţa minimă posibilă între ei şi clienţi şi montează bariere de protecţie eficiente precum panourile din plexiglas.
  • Oferă tehnicienilor şi clienţilor tăi pelerine şi sorturi de unică folosinţă sau refolosibile pentru protejarea hainelor.
  • Montează dozatoare care să asigure dezinfectantul pentru mâini sau şerveţele atât angajaţilor, cât şi clienţilor.
  • Angajaţii trebuie să să spele pe mâini după utilizarea toaletei şi după fiecare client.

Pentru dezinfectarea echipamentului şi a instrumentelor se vor utiliza soluţii dedicate precum cele de la Savy.

  • Se vor igieniza cât mai des clanţele uşilor, întrerupătoarele şi mobilierul de la baie.
  • Se vor curaţa şi dezinfecta podelele, dar şi geamurile, panourile din plexiglas sau perdelele.

De ce sunt necesare măsuri eficiente pentru sterilizare şi dezinfectare într-un salon? 

Dacă nu se iau măsurile adecvate, saloanele de manichiură şi pedichiura sunt locuri propice pentru transmiterea bacteriilor şi a viruşilor. Pe lângă temutul virus care necesită măsuri de protecţie suplimentare precum măştile şi panourile din plexiglas pe care le găseşti la Savy, sunt posibile infecţii cauzate de Candida albicans, conjunctivite, pecingine şi altele asemănătoare. Toate sunt uşor de transmis, dar se pot prevedea prin igienizare şi dezinfectare corespunzătoare.