Consultații medicale gratuite la Vulcan și Uricani , prin intermediul caravanei Salvital

Home Stiri la zi Consultații medicale gratuite la Vulcan și Uricani , prin intermediul caravanei Salvital
Consultații medicale gratuite la Vulcan și Uricani , prin intermediul caravanei Salvital

Consiliul Județean Hunedoara și Asociația Salvital continuă proiectul care are ca scop verificarea stării de sănătate a populației prin consultații oferite în localitățile cu asistență medicală redusă. Caravana Salvital a ajuns astfel, vineri, 21 mai 2021, în Valea Jiului.

Aici, peste 70 de persoane au primit consultații gratuite în cartierul Sohodol din Vulcan și la Câmpul lui Neag (Uricani).

Oamenii au beneficiat gratuit de consultații de specialitate, începând cu măsurarea tensiunii arteriale, a glicemiei și temperaturii și continuând cu EKG – electrocardiogramă în vederea depistării problemelor cardiace, spirometrie, pentru identificarea problemelor pulmonare și analiza INR. Din echipa mdicală au făcut parte medicul Ioan Demeter, precum și dr. Radu-Alexandru Tănase din Timișoara, specializat pe Telemedicină și Teleconsultații.

Primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, apreciază că acțiunea, organizată alături de SALVITAL și de Consiliul Județean Hunedoara în cartierul Sohodol a fost un real succes, reușind să asigure un consult medical pentru o bună parte a seniorilor și a persoanelor din zonă, care ajung mai greu la un centru medical. ”Astăzi, spitalul a venit la oameni! Cu ajutorul telemedicinei avem posibilitatea să venim aproape de comunitate. Echipa este una bine pregătită, alcătuită din paramedici și un medic care în urma analizelor poate spune dacă și ce fel de tratament are fiecare persoană nevoie”, a declarat primarul Cristian Merișanu.

Potrivit vicepreședinelui CJH, Ion Bădin, care a însoțit caravana Salvital în Valea Jiului, proiectul merge mai departe! ”Consiliul Județean Hunedoara și Asociația Salvital continuă proiectul care are ca scop verificarea stării de sănătate a populației prin consultații oferite în localitățile cu asistență medicală redusă”, a declarat Ion Bădin.

Următoarea Caravană de Telemedicină și teleconsultații va ajunge în comuna Luncoiu de Jos, în prima parte a lunii Iunie.