Copilărie cu multă veselie, de 1 Iunie, în municipiul Vulcan

Home Stiri la zi Copilărie cu multă veselie, de 1 Iunie, în municipiul Vulcan
Copilărie cu multă veselie, de 1 Iunie, în municipiul Vulcan

Poate că debutul morocănos al zilei de 1 iunie din acest an a creat multora o stare de indispoziție, dar în mod categoric vremea capricioasă nu le-a pus stavilă copiilor din Vulcan care și-au propus, cu orice preț, să valorifice întregul program pe care autoritățile publice locale l-au pregătit în acest an pentru sărbătoarea Zilei Internaționale a Copiilor.

Imediat ce ploile s-au mai domolit, aceștia au dat iama pe 1 Iunie, pe principalul Bulevard al orașului, care a devenit preț de o zi, loc de joacă pentru toți copiii Vulcanului. S-au dat cu bicicletele, cu rolele, cu trotinetele, cu mașinuțele electrice ori s-au zbenguit în cele mai frumoase jocuri ale copilăriei, dar s-au fotografiat și cu ineditele statui vivante întrupate de actorii teatrului din Petroșani ori cu oficialitățile prezente la Vulcan cu prilejul acestui eveniment, de la primarul Cristian Merișanu și viceprimarul Malvine Socaci, până la vicepreședintele CJH, Alin Țambă sau deputatul hunedorean Natalia Intotero (președintele Comisiei pentru Învățământ de la Camera Deputaților) ș.a.

Distracție și veselie a fost și în sala Cinematografului ”Luceafărul”, redeschis din 1 Iunie pentru public, unde micii spectatori au avut parte de un maraton de proiecții cu desene animate dar și de o frumoasă piesă de teatru, în care actorii de la Teatrul ”Ion D. Sîrbu” din Petroșani au prezentat spectacolul cu piesa ”Capra cu trei iezi” după celebra poveste a lui Ion Creangă.

Tot de 1 Iunie – Ziua Internațională a Copiilor, sediul celei mai importante instituții publice din localitate, Primăria municipiului Vulcan, a fost deschisă pentru toți copiii. Aici, primarul Cristian Merișanu și echipa acestuia i-au întâmpinat pe copii cu baloane colorate și i-au invitat să viziteze locul în care se iau cele mai bune decizii pentru întreaga comunitate, inclusiv cea privind sărbătorirea, așa cum se cuvine, a Zilei Internaționale a Copiilor.

”Ne-am propus să ne bucurăm, după un an de restricții, de revenirea la normalitate, în această zi de 1 Iunie, împreună cu copiii Vulcanului, și mă bucur că vremea nu a zădărnicit întrutotul acțiunea noastră. Cel mai mult mă bucur că au venit atât de mulți copii să se bucurie de programul pe care l-am pregătit anul acesta pentru Ziua Internațională a Copiilor. Le mulțumesc și le doresc să fie tot timpul la fel de veseli, de curioși și de interesați de tot ce se întâmplă în orașul nostru și îi asigur că activitățile pe care le vom organiza și de acum înainte pentru ei vor fi din ce în ce mai numeroase, mai diverse și mai frumoase. Pentru că ne pasă de copiii noștri, pentru că doar așa rămânem oameni !”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.