Deputatul Vetuța Stănescu intră în cursa pentru șefia PNL Hunedoara

Home Politică Deputatul Vetuța Stănescu intră în cursa pentru șefia PNL Hunedoara
Deputatul Vetuța Stănescu intră în cursa pentru șefia PNL Hunedoara

Calendarul alegerilor interne din PNL a intrat în linie dreaptă în județul Hunedoara. În această lună, toate filialele locale urmează să-și aleagă noi echipe de conducere. Primele filiale care vor alege birourile politice locale sunt cele din Valea Jiului, alegerile urmând să aibă loc aici începând cu 10 iunie. La Hunedoara, alegerile vor avea loc în 17 iunie, la Hațeg în 25 iunie, la Orăștie în 26 iunie, la Brad în 30 iunie, iar la Deva în 3 iulie.

În perspectiva alegerilor județene din cadrul PNL Hunedoara, programate deja pentru data de 17 iulie 2021, fotoliul de președinte al liberalilor hunedoreni este dorit, până în acest moment, de doi competitori. După ce, la finalul lunii mai, primarul municipiului Deva Florin Nicolae Oancea și-a anunțat înscrierea în această competiție politică, debutul lunii iunie aduce în cursă un nou competitor. Este vorba despre deputatul Vetuța Stănescu, cea care ocupă în prezent, cu statut de interimar, funcția de președinte al Organizației județene a PNL Hunedoara.

”Îmi doresc ca PNL să devină mai puternic, în urma acestor alegeri interne, să fim mai aproape de oameni și de nevoile lor. Politica este despre și pentru oameni, iar politicienii nu ar trebui sa uite acest aspect, indiferent care sunt tentațiile”, spune Vetuța Stănescu.

Aceasta este unul dintre cei mai vechi membri ai PNL în județul Hunedoara. În prezent deputat în Parlamentul României, Vetuța Stănescu a mai ocupat și alte demnități publice, fiind vicepreședinte al CJH (în perioada 2015-2016), președinte al Casei Județene pentru Asigurări de Sănătate Hunedoara (preț de câteva luni între anii 2019-2020), secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (în 2020). De profesie economist, Vetuța Stănescu ocupă funcția de președinte al organizației județene a PNL Hunedoara din septembrie 2020 după demisia fostului președinte, Lucian Heiuș, care a survenit ca urmare a rezultatelor slabe obținute în alegerile locale de anul trecut.