Vizite gratuite și expoziții speciale la MCDR Deva, în ”Noaptea Muzeelor”

Home Cultură Vizite gratuite și expoziții speciale la MCDR Deva, în ”Noaptea Muzeelor”
Vizite gratuite și expoziții speciale la MCDR Deva, în ”Noaptea Muzeelor”

”Noaptea Muzeelor” găsește deschise și instituțiile muzeale de la Deva și Brad ale Muzeului Civilizației dacice și Romane din Deva, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Hunedoara.

Astfel, sâmbătă, 12 iunie, Muzeul Civilizației Dacice și Romane Deva  vă invită la evenimentul ”Noaptea Muzeelor”, aflat la ediția a XVII-a și dedicat promovării patrimoniului muzeal. Aici, între orele 10.00-22.00, publicul are acces gratuit în expozițiile găzduite de MCDR, iar organizatorii au pregătit o serie de evenimente care se vor desfășura pe parcursul zilei.

Palatul Magna Curia din Deva vă așteaptă cu următorul program:

  • Ora 12.00 – prezentare despre ”Arta Șoimăritului” susținută de către bilogul Dorin Cărăbeț;
  • Ora 14.00 – vernisarea expoziției-eveniment de artă plastică ”Arta contemporană românească din colecția dr. Sorin Costina”;

Pe toată durata zilei, au loc proiecții color pe șemineul baroc, piesa centrală a Palatului Magna Curia, sub genericul ”Viitorul aduce trecutul în prezent” – restaurare digitală a muralului ornamental al șemineului baroc, scanare, digitalizare, producție și aranjament realizată de Paul Săndulescu, @astronautkrusoundsystem.

La Muzeul de Istorie Locală și Etnografie Brad, publicul are acces gratuit la vizitarea expozițiilor ”Icoană pe sticlă” și ”Ștergarul zărăndean”, iar de la ora 17.00 este programată o întâlnire cu scriitorii zărăndeni (poeții populari din zona Bradului).