Lions Club Valea Jiului și Primăria Lupeni și-au unit eforturile ”Cu mic, cu mare, pentru un Lupeni mai curat !”

Home Administrație Lions Club Valea Jiului și Primăria Lupeni și-au unit eforturile ”Cu mic, cu mare, pentru un Lupeni mai curat !”
Lions Club Valea Jiului și Primăria Lupeni și-au unit eforturile ”Cu mic, cu mare, pentru un Lupeni mai curat !”

Responsabilitatea față de mediu constituie, deja de o bună bucată de vreme, nu doar o preocupare prioritară a administrației publice locale de la Lupeni, ci și o activitate constantă în ceea ce privește curățenia orașului și ecologizarea zonelor afectate de acțiunile iresponsabile ale unora.

În acest context, sfârșitul săptămânii trecute a consemnat în municipiul Lupeni și derularea unei ample campanii de ecologizare, care a vizat în primul rând curățarea de deșeuri a malurilor Jiului de Vest din zona Bărbăteni, dar și întregul areal al acestui cartier lupenean. Organizată la inițiativa Lions Club Valea Jiului, acțiunea s-a bucurat de o participare numeroasă și activăm, peste 100 de voluntari alăturându-se acestui proiect, care se dorește a fi primul dintr-o serie mai largă care vizează ecologizarea mai multor zone din această localitate.

Acțiunea, desfășurată sub genericul ”Cu mic, cu mare, pentru un Lupeni mai curat !” a mobilizat cetățeni responsabili din toate categoriile de vârstă, care au răspuns invitației de a participa la acest proiect de ecologizare. Mihaela Cazacu, președintele în exercițiu al Lions Club Valea Jiului arată că această activitate pune în evidență dorința cetățenilor, mai ales a celor tineri, de a acționa pentru ca municipiul Lupeni să devină unul curat, frumos, îngrijit. ”Alături de mai tinerii noștri colegi de la LEO Club Lupeni Via Regis am desfășurat o primă acțiune de ecologizare, pe malurile Jiului de Vest, în zona Bărbăteni. Prin exemplul nostru încurajăm tinerii, dar și adulții să fie responsabili față de mediul înconjurător, față de comunitatea în care locuiesc. Mulțumim copiilor, părinților, profesorilor care au onorat invitația noastră. Mulțumim primarului Lucian Resmeriță pentru sprijinul acordat”, a declarat Mihaela Cazacu.

Alături de voluntarii Lions, în derularea acestei acțiuni au venit și voluntari ai altor organizații guvernamentale, școli și licee, dar și autoritățile administrației publice locale, după cum urmează:

  • LEO Club Lupeni Via Regis
  • Lions Club Petroșani Via Regis
  • Salvați Copiii România filiala Lupeni (reprezentant Blăjan Gianina)
  • Crucea Roșie Subfiliala Lupeni ( reprezentant Axiniei Alina)
  • Serviciul Public Salvamont Straja Lupeni
  • Asociația Copii pentru Viitor Lupeni (reprezentant Iordanescu Anca)
  • Asociația Părinților din Școala Generală Nr.2 Lupeni – Educația Pro ( reprezentant prof. Mircea Adrian)
  • Asociația Umanitară „Casa de Copii” Lupeni (reprezentant Avrămescu Ligia)
  • Liceul Teoretic „Mircea Eliade” Lupeni ( reprezentanți prof. Ianoși Daniel, prof. Râpă Mihaela, ec. Cazacu Mihaela, Saitis Ioan Felician)
  • Liceul Tehnologic Lupeni ( reprezentanți prof. Ambruș Veronica, prof. Popa Nica Loredana)
  • Școala Gimnazială Nr. 1 Lupeni;
  • Școala Gimnazială Nr. 2 Lupeni ( reprezentanți prof. Mircea Emanuela, prof. Macarie Georgeta)
  • Școala Gimnazială Nr. 3 Lupeni ( reprezentant prof. Parnica Carmen)
  • Grădinița „Lumea Copiilor” Lupeni
  • Primăria Municipiului Lupeni

Voluntarilor li s-a alăturat și primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță care și-a propus astfel ca, prin puterea exemplului, să dea un semnal de unitate tuturor locuitorilor municipiului Lupeni în derularea unor astfel de activități menite să completeze eforturile municipalității pentru transformarea municipiului Lupeni într-un oraș curat, cu un mediu sănătos. ”Împreună cu cetățenii municipiului Lupeni, de la cei mai mici la cei mai mari, am participat la această acțiune de ecologizare care s-a desfășurat pe malurile Jiului de Vest, în zona Bărbăteni. Prin astfel de acțiuni ne dorim să încurajăm cetățenii să fie responsabili față de mediul înconjurător, față de comunitatea unde trăiesc și locuiesc și să adopte o atitudine care să conducă, într-un final, la schimbarea mentalității în ceea ce privește depunerea deșeurilor. Mă bucur că în acest tip de acțiuni, deosebit de importante, avem alături de noi copii și tineri, pentru că eu cred că puterea exemplului lor este una care poate mobiliza întreaga comunitate în direcția corectă. Mulțumesc tuturor participanților și tuturor partenerilor implicați în această acțiune. Cu toții ne dorim un Lupeni curat! Împreună suntem mai puternici și sunt sigur că vom reuși !”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Acesta dă asigurări că acest tip de activități va continua, așa cum administrația locală și compania care asigură managementul deșeurilor pe raza localității își vor face în continuare treaba cu responsabilitate, dar avertizează în același timp pe cei care nu înțeleg că un oraș curat presupune o responsabilitate a tuturor, că aceia care vor continua să arunce gunoaie la voia întâmplării, poluând astfel orașul, apele, mediul înconjurător și care vor fi prinși asupra faptului, că le vor fi aplicate sancțiuni corespunzătoare.