Speranțe mari și pentru dezvoltarea turismului de vară în Straja. Telegondola va funcționa, în week-end, toată vara

Home Administrație Speranțe mari și pentru dezvoltarea turismului de vară în Straja. Telegondola va funcționa, în week-end, toată vara
Speranțe mari și pentru dezvoltarea turismului de vară în Straja. Telegondola va funcționa, în week-end, toată vara

După ce Straja și-a confirmat deja statutul de stațiune turistică atractivă și preferată de turiști în sezonul de iarnă, autoritățile publice locale din municipiul Lupeni, împreună cu operatorii de turism din stațiune își propun acum să găsească cele mai bune soluții pentru ca Straja să devină, în egală măsură, și o stațiune turistică de vară.

”Ne punem mari speranțe în dezvoltarea stațiunii Straja și ne dorim ca aceasta să fie căutată și vizitată de turiști nu doar în sezonul de iarnă, ci și în perioada de vară. Deja, împreună cu operatorii de turism din Straja, dar și cu alte organizații implicate în dezvoltarea turismului, avem configurate deja câteva programe deosebit de atractive, care pun în valoare Straja în sezonul de vară. Avem deja dezvoltate aici o serie de tabere tematice pentru copii, în care vin săptămânal, câteva sute de participanți. După cum se știe, avem un proiect privind dezvoltarea unor trasee de cicloturism și mountan-bike, vom avea și câteva concursuri sportive și o serie de evenimente la care sperăm să participe cât mai mulți oameni. De asemenea, împreună cu cei de la ARR ne-am propus să facem și un concurs de automobilism. Idei sunt, dorința de a le pune în practică există, iar noi suntem convinși că, odată cu acestea, interesul turiștilor pentru a veni și pe timp de vară la Straja va crește în perioada următoare”, spune Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta a reliefat faptul că, potrivit statisticilor oficiale, chiar și anul trecut, în condițiile restricțiilor impuse de pandemie, gradul de ocupare al stațiunii Straja în perioada de vară a fost undeva la 20% din capacitatea de cazare. Primarul Lucian Resmeriță se declară însă optimist și crede că în acest an se va înregistra o creștere spre 25-30% a acestui indicator, iar trendul crescător se va menține de la an la an, până când Straja va deveni aceeași stațiune atractivă și vizitată de turiști, atât iarna, cât și vara.

Tot în sfera măsurilor luate de autoritățile locale pentru a sprijini dezvoltarea Stațiunii Straja se numără și cea prin care, la propunerea Asociației ”Pro-Straja”, telegondola care asigură accesul pe cablu în stațiune, din municipiul Lupeni, va fi funcțională pe perioada sezonului de vară, între orele 9,00-16,00 după următorul program:

  • în luna IUNIE, în zilele de 20 și 27;
  • În luna IULIE, în fiecare zi de sâmbătă și duminică;
  • în luna AUGUST,  în fiecare zi de sâmbătă și duminică;

De asemenea, Primăria Lupeni face precizarea că accesul auto în stațiune se poate face, în condiții foarte bune, cu autoturismul personal. Pentru viitor, autoritățile locale analizează și oportunitatea de a introduce curse regulate de transport local din municipiul Lupeni până în satul de vacanță de la Straja.

Pentru turiștii care vin vara în stațiunea Straja, pe lângă programele speciale propuse de operatorii de turism și evenimentele publice organizate de autorități, sunt disponibile un parc de aventură, o serie de trasee tematice în arealul Munților Vîlcan și Retezatul Mic și tot aici poate fi vizitat Schitul Straja și Tunelul Sfinților, dar și multe alte obiective de interes turistic.

Poftiți deci, cu încredere, la Straja !