La Vulcan, autoritățile iau măsuri pentru siguranță rutieră și disciplină în trafic

Home Administrație La Vulcan, autoritățile iau măsuri pentru siguranță rutieră și disciplină în trafic
La Vulcan, autoritățile iau măsuri pentru siguranță rutieră și disciplină în trafic

Printre cele mai importante probleme semnalate de locuitorii municipiului Vulcan autorităților locale se numără cele privind siguranța pietonilor și disciplina în traficul rutier, probleme care nu de puține ori, din păcate, s-au soldat cu accidente.

Drept răspuns la această problemă, Primăria municipiului Vulcan a acționat, în ultima perioadă, pe mai multe direcții. După finalizarea programului de reparații a drumurilor publice de pe raza localității, pe principalul bulevard care străbate centrul localității au fost realizate marcaje rutiere noi, vizibile, iar în dreptul trecerilor de pietoni acestea au fost semnalizate suplimentar cu treceri de pietoni colorate în roșu, pentru o vizibilitate și mai mare.

Tot pentru siguranța pietonilor, în ultimele zile, pe Bulevardul Mihai Viteazu din municipiul Vulcan au fost montați stâlpi de protecție în zonele interzise parcării autoturismelor, astfel încât șoferii să poată avea vizibilitate corespunzătoare în zona trecerilor de pietoni și astfel să poată opri în siguranță la trecerea acestora. ”Tot în acest context, am început montarea unor limitatoare de viteză, tot în zona trecerilor de pietoni. Unii poate vor fi dezamăgiți, dar trebuie să înțelegem cu toții că siguranța rămâne o prioritate, iar aceste limitatoare de viteză sunt absolut necesare”, spune primarul Cristian Merișanu.

Acesta semnalează, în același timp, faptul că în ciuda măsurilor de disciplinare în trafic, încă există mulți șoferi care ignoră acest lucru. Primarul Cristian Merișanu avertizează însă că astfel de abateri nu vor mai fi tolerate, iar Poliția își va face datoria, aplicând amenzi. ”Unii continuă să sfideze civilizația. Poliția Locală a fost nevoită deja să aplice mai multe amenzi, pentru nerespectarea semnalizărilor rutiere. Vor urma și altele, dacă altfel nu reușim să respectăm regulile. Pentru siguranța copiilor și părinților noștri, continuăm să ne facem treaba. Facem ce trebuie. Rămânem oameni”, a mai spus Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Pentru protejarea cetățenilor și pentru creșterea siguranței în trafic, vor fi luate măsuri de acest fel peste tot unde acest lucru este necesar.