Investiții de 9 milioane de lei la Lupeni, pentru construcția unui bloc de lolcuințe sociale

Home Administrație Investiții de 9 milioane de lei la Lupeni, pentru construcția unui bloc de lolcuințe sociale
Investiții de 9 milioane de lei la Lupeni, pentru construcția unui bloc de lolcuințe sociale

Încă din momentul în care a fost luată decizia demolării blocului D1 de pe strada Tineretului din Lupeni, a cărui structură de rezistență a fost atât de afectată încât clădirea nu mai putea fi reabilitată, autoritățile locale de la Lupeni și-au propus ca, în locul acestui bloc, să fie ridicată o nouă clădire rezidențială.

Cu toate că ridicarea unui bloc de locuințe nu este o investiție ușor de suportat pentru o localitate relativ mică, așa cum este și municipiul Lupeni, primarul Lucian Resmeriță a găsit soluțiile de finanțare necesare pentru construcția unui nou bloc de locuințe sociale în acest important cartier al orașului. Aproape 9 milioane de lei au fost alocați pentru construcția unui bloc de locuințe sociale pe amplasamentul fostului bloc D1 de pe strada Tineretului, contractul de finanțare al acestei investiții fiind semnat, zilele trecute de către primarul Lucian Resmeriță.

”Așa cum am promis atunci când am luat decizia de a demola vechiul bloc D1 de pe strada Tineretului, construim aici un alt imobil de locuințe sociale, cu garsoniere confort I și apartamente. Am reușit să atragem fondurile necesare de la Ministerul Dezvoltării, fonduri disponibile în cadrul Programului Național privind construcția de locuințe sociale și, în aceste zile, am semnat contractul de finanțare. Cât de curând, vom începe și construcția acestui important obiectiv de investiții pentru cetățeni, îndeosebi pentru familiile aflate în căutarea unei locuințe sociale”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Potrivit contractului de finanțare încheiat între Primăria municipiului Lupeni și Ministerul Dezvoltării, de la bugetul de stat va fi alocată suma de 7.290.837,14 lei, inclusiv TVA, de către Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, pentru finanțarea cheltuielilor pentru investiția de bază, iar restul sumei, mai exact 1.748.375,50 lei, inclusiv TVA va fi alocată din bugetul local al municipiului Lupeni pentru cofinanțarea acestui obiectiv.