Peste 1000 de alergători sunt gata să ia startul la ”Retezat SkyRace Intersport 2021”

Home Stiri la zi Peste 1000 de alergători sunt gata să ia startul la ”Retezat SkyRace Intersport 2021”
Peste 1000 de alergători sunt gata să ia startul la ”Retezat SkyRace Intersport 2021”

Nu mai puțin de 1024 de concurenți sunt pregătiți pentru a lua startul pentru cele trei trasee de alergare montană ale unei competiții de tradiție care se desfășoară în zona porții de intrare în Munții Retezat de la Uricani sub genericul ”Retezat SkyRace Intersport”. Eveniment sportiv de anvergură, destinat atât atleților profesioniști cât și celor iubitori de mișcare în natură, a ajuns în fața ediției cu numărul 9 care debutează pe 19 iunie 2021, în zona Complexului Turistic ”Cheile Buții”.

Retezat SkyRace Intersport este primul concurs organizat de Asociația Sport La Orice Vârstă, în 15 iunie 2012, iar apariția acestuia și a seriei de evenimente Trail Race ce i-au urmat s-a datorat obiectivelor organizatorilor de a încuraja practicarea sportului de oricine, oriunde și la orice vârstă, de a contribui cu spirit și emoție la consolidarea comunității de alergători montani, de a face cunoscut pe plan internațional Retezatul, dar și de a răsplăti adecvat performanțele sportivilor câștigători. Toate aceste obiective au transformat de-a lungul anilor, din 2012 și până astăzi, competiția de la Uricani într-una dintre cele mai apreciate competiții sportive de alergare montană din România.

Și anul acesta, pe cele trei secțiuni de concurs s-au înscris peste 1000 de participanți, după cum urmează: 539 pentru traseul Custura (de 28 de km cu o diferență de nivel de 2300 de metri), 362 pe traseul Buta (28 km cu o diferență de nivel de 1400 de metri) și 159 pentru traseul Valea Mării (7 km, cu o diferență de nivel de 300 de metri). De altfel, organizatorii apreciază că traseele sunt cele care fac ca această competiție să fie unică. Acestea sunt o îmbinare între forestier, potecă de trail, creastă calcaroasă cu urcare-coborâre tehnică, fiind o adevărată provocare pentru oricine.

Startul ediției din acest an a celor trei curse este programat succesiv, pentru dimineața zilei de 19 iunie 2021, iar în cursul serii va avea loc și festivitatea de premiere a câștigătorilor.