Larisa Maria Micuța și Gabriela Iordache, două ”glasuri de argint” în top la ”Deva Star Music” 2021

Home Cultură Larisa Maria Micuța și Gabriela Iordache, două ”glasuri de argint” în top la ”Deva Star Music” 2021
Larisa Maria Micuța și Gabriela Iordache, două ”glasuri de argint” în top la ”Deva Star Music” 2021

Cei mai buni 13 tineri interpreți de muzică ușoară și-au disputat, la finalul acestei săptămâni, premiile unuia dintre cele mai apreciate concursuri de interpretare a muzicii ușoare pentru copii din țara noastră. Ediția a VI-a a festivalului-concurs ”Deva Star Music” a fost, ca de fiecare dată, o întrecere a unor voci de copii cu adevărat talentați. În rândul acestora, o prezență remarcată în egală măsură de public, dar și de exigentul juriu, au avut-o și ”glasurile de argint” din Valea Jiului: Larisa Maria Nicuța și Gabriela Iordache.

Cu o atitudine și interpretare desăvârșite, Larisa Maria Nicuța s-a prezentat la concursul muzical de la Deva cu adevărat ca un star. Cele două piese interpretate de aceasta, ”Feeling good” (un cover Nina Simone) și mai ales ”Lie Ciocârlie” (o prelucrare originală, în ritmuri jazz a celebrei doine populare românești) s-au bucurat de aprecierea publicului și i-au adus interpretei de numai 11 ani din Vulcan, Premiul I al ”Deva Star Music” la categoria de vârstă 9-12 ani.

Și prestația unei alte interprete din echipa ”glasurilor de argint” din Valea Jiului, Gabriela Iordache (chiar dacă, între timp, aceasta s-a mutat în Gorj) a fost apreciată de juriul de la ”Deva Star Music”, care a răsplătit-o cu o mențiune, la categoria 6-8 ani.

Profesorul de canto al celor două premiante din Valea Jiului la ”Deva Strar Music” 2021, Ileana Berki se declară încântată de reușita elevelor sale, considerând că rezultatele de la acest concurs de elită reprezintă un mare pas înainte pentru acestea în cariera artistică. ”Larisa Maria Nicuța, o interpretă de mare talent, este de pe acum un ”glas de argint” recunoscut la nivel național. Premiul I la Deva Music Star,  un concurs de elită destinat tinerilor interpreți de muzică ușoară, este o certificare a acestui fapt. Ea a interpretat cu măiestrie o prelucrare jazz a piesei ”Lie, ciocârlie”, într-un fel care i-a cucerit pe toți cei prezenți la acest festival. Larisa Maria Nicuța și-a găsit drumul, a ales jazzul pe care îl iubește și acum ne-a demonstrat că deja îl stăpânește foarte bine. Îi prevăd o carieră frumoasă în muzică. Felicitări, Larisa Maria Nicuța ! Și felicitari familiei care o susține pe drumul ales de aceasta în lumea artei muzicale. Sunt la fel de mândră și de rezultatul Gabrielei Iordache care este la început de drum, dar are în față, la rândul ei, o frumoasă carieră în lumea muzicii. Felicitări și succes !”, ne-a spus Ileana Berki, coordonatorul Grupului ”Glasuri de argint” din Vulcan-Valea Jiului.