Tehnici Yoga deslușite la Petrila, cu prilejul Zilei Internaționale Yoga

Home Stiri la zi Tehnici Yoga deslușite la Petrila, cu prilejul Zilei Internaționale Yoga
Tehnici Yoga deslușite la Petrila, cu prilejul Zilei Internaționale Yoga

Petrilenii vor avea ocazia să cunoască o serie de tehnici Yoga și chiar să se familiarizeze cu acestea în cadrul unui eveniment organizat de Biblioteca orășenească ”Gheorghe Ittu” din Petrila, care va avea loc cu ocazia Zilei Internaționale Yoga.

Acest eveniment este programat să se desfășoare pe platoul din fața Casei de Cultură ”Ladislau Schmidt” în data de 22 iunie 2021, ora 16,00 unde sunt așteptați toți cei interesați, cu salteluța, păturica și îmbrăcămintea adecvată. Participanții vor avea astfel ocazia să deslușească și să practice în mod eficient , o tehnică străveche de Yoga, care se numește, în sanscrită, Surya Namaskar; în română, Salutul Soarelui, de la un instructor cu mulți ani de experiență în diverse ramuri din Yoga: Teophanus Erdey-Gruz.

Bibliotecarul Oana Bălănescu de la Biblioteca ”Gheorghe Ittu” din Petrila spune că participanții vor afla în detaliu informații despre multiplele beneficii pe care le poate aduce practica acestei tehnici yoghine pentru starea de bine și pentru sănătate, iar în funcție de interesul celor prezenți se vor pune la punct bazele unui program, astfel încât acesta să nu fie un eveniment singular ci, unul „de rutină”. ”Vreau să fac precizarea că în evenimentul nostru nu este vorba de vreun straniu ritual hindus deghizat, nici de vreun fel de rugăciune/închinăciune păgână către soare. Practic, este vorba de 12 mișcări succesive, corelate cu un anumit ritm al respirației. Prin acestea, digestia și funcționarea organelor interne se îmbunătățesc, inima și plămânii vor funcționa mult mai bine, corpul se armonizează și… multe alte beneficii, pe care le vom afla de la instructor. Marcăm astfel, într-un mod practic și benefic, Ziua Internațională Yoga”, spune Oana Bălănescu.

Desigur, fiind vorba despre un eveniment organizat în aer liber, buletinul meteo reprezintă o condiție esențială privind organizarea acestuia în condiții adecvate. Din acest motiv, organizatorii fac precizarea că, în condițiile vremii nefavorabile, lecția de yoga va fi reprogramată pentru joi, 24 iunie 2021, la aceeași oră.