Micii economiști ai Școlii din Aninoasa câștigători ai concursului național ”Flipiada”

Home Educație Micii economiști ai Școlii din Aninoasa câștigători ai concursului național ”Flipiada”
Micii economiști ai Școlii din Aninoasa câștigători ai concursului național ”Flipiada”

Un inedit concurs național de cultură generală în domeniul economic și financiar le-a adus elevilor din două grupe pregătite de prof. Didina Botgros, lauri și premii pe măsură.

Astfel, cel mai bun echipaj al secțiunii ”Exploratorii” din cadrul concursului ”Flipiada” a revenit echipei format din: Alexandru Țîmpu, Silviu Gabriel Trestian, Stela Izabela Erdely și Ovidiu Dobre, elevi în clasa a VII-a ai Școlii gimnaziale ”Sf. Varvara” din Aninoasa. ”Zgârciții”, ala cum s-au autodenumit membrii acestui echipaj, au cucerit nu doar trofeul acestui inedit concurs național destinat elevilor de gimnaziu, ci și-au adăugat fiecare în ”cont” câte 6000 de lei oferiți de organizatori.

Similar, un alt echipaj al Școlii gimnaziale ”Sf. Varvara” din Aninoasa, format din elevii Albert Cioica, Dragoș Iancu, Denisa Codrea și Daria Vlasin a convins juriul că și secțiunea ”Economiștii” a concursului de educație financiară ”Flipiada” merită să fie adjudecată de micii economiști-folcloriști din micul orășel al Văii Jiului.

”Flipiada” este un concurs național organizat sub genericul ”FliP – Școala de valori”, un proiect al Asociației Școala de valori care face parte din programul ”Școala de bani” al BCR. Programul are ca scop promovarea în rândul copiilor a dezvoltării educației financiare.

Pentru prof. Didina Botgros, finalitatea cu succes a acestui concurs, încununează o activitate prodigioasă a acestui eminent dascăl al Văii Jiului, activitate desfășurată atât la catedră, dar și în activități culturale, artistice și de promovare a tradițiilor care au adus faimă la nivel național școlii aninosene și întregii comunități locale. După 43 de ani de activitate în slujba educației, prof. Didina Botgros își încheie astfel, odată cu atingerea vârstei de pensionare, sub semnul performanței, aducând o altă generație de copii (așa cum s-a străduit să o facă cu fiecare dintre elevii săi) pe podiumul unui concurs național.

Felicitări, stimată doamnă profesor Didina Botgros ! Și mulțumiri pentru tot ceea ce ați izbutit să faceți, ca dascăl, pentru copii, dar și pentru cultura din Valea Jiului.