Interes pentru Termocentrala Mintia din partea unor companii energetice din Sumatra

Home Economie Interes pentru Termocentrala Mintia din partea unor companii energetice din Sumatra
Interes pentru Termocentrala Mintia din partea unor companii energetice din Sumatra

Așa cum era de așteptat, vizita în județul Hunedoara a unor ambasadori ai statelor asiatice acreditați la București nu a avut doar un caracter turistic și protocolar, iar primele discuții aplicate în plan economic sunt deja pe ordinea de zi a conducerii Consiliului județean Hunedoara, pe mai multe paliere de dezvoltare.

Spre exemplu, în cursul zilei de miercuri, 30 iunie 2021, președintele CJH Laurențiu Nistor a avut o întâlnire online la care au participat E.S. Domnul Muhhamad Amhar AZETH, ambasadorul Indoneziei, reprezentanți ai unor companii din Sumatra de Sus care au ca obiect de activitate exportul de cărbune și reprezentanți ai Termocentralei Mintia. Discuțiile purtate au vizat găsirea de soluții de funcționare a Termocentralei Mintia pentru următorii 10 ani. Excelența Sa Ambasadorul Indoneziei s-a arătat dispus să sprijine CJH în acest demers, iar companiile indoneziene să asigure materie primă pentru continuarea activității la Mintia.

”Excelența Sa domnul Muhhamad Amhar AZETH, ambasadorul Indoneziei la București, a reiterat sprijinul său pentru țara noastră și pentru oferirea de soluții imediate destinate funcționării pe mai departe a Termocentralei de la Mintia. Pentru a putea demara această colaborare cu companiile indoneziene exportatoare de cărbune avem însă nevoie de acceptul Ministerului Energiei. Voi relua, pentru a șaptea oară, demersurile către minister pentru preluarea termocentralei de către Consiliul Județean Hunedoara”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Consiliului județean Hunedoara.