Karatiștii de la CSM Jiul Petroșani, în top la Campionatul Național Shito-Ryu de la Buzău

Home Stiri la zi Karatiștii de la CSM Jiul Petroșani, în top la Campionatul Național Shito-Ryu de la Buzău
Karatiștii de la CSM Jiul Petroșani, în top la Campionatul Național Shito-Ryu de la Buzău

Participanți la ediția aniversară a Campionatului Național de Karate Shito-Ryu de la Buzău, sportivii de la secția de karate a CSM Jiul Petroșani s-au întors acasă cu o bogată ”recoltă” de medalii care le recompensează evoluția la această importantă competiție. Probele de concurs au constat în kata individual și pe echipe, kata kobudo, kumite individual și kumite shobu ippon, dar sportivii din Petroșani au participat doar la secțiunea kumite individual, având în vedere taxele destul de mari și posibilitățile financiare limitate ale clubului.

Evenimentul sportiv a avut loc duminică, 27 iunie 2021 la Sala sporturilor ”Romeo Iamandi” din Buzău, fiind organizat sub egida Comisiei Naționale de Karate ”Shito-Ryu” din cadrul Federației Române de Karate și a marcat aniversarea a 3 decenii de la prima organizare în țara noastră a unei astfel de întreceri sportive.

Potrivit informațiilor prezentate de antrenorul lotului de karate al CSM Jiul Petroșani, Alina Tinca, prestația sportivilor din Valea Jiului a fost una foarte bună, cu 13 medalii câștigate, din care 6 de aur, 3 de argint și 4 de bronz. Astfel, din lotul CSM Jiul Petroșani, pe prima treaptă a podiumului de premiere, au urcat sportivii: Daria Ciortea, Ionuț Ipate, Miruna Mălăuță, Victor Igărelu, Adrian Cebuc și Sebastian Breazu. Pe locul secund s-au clasat sportivii Anisia Stăncioiu, David Chiriac și Robert Chiriluț, iar pe poziția a treia se regăsesc sportivii Alexandru Blejoiu, Alexandru Tofan, Cristian Ostafie și Luca Burlec.

”După o pauză competițională foarte mare datorata pandemiei, consider că am avut o participare bună, cu multă emoție din partea copiilor dar și cu multa bucurie, ca urmare a rezultatelor bune pe care le-am înregistrat la acest Campionat Național. Felicitări sportivilor noștri și mult succes în  continuare”, a declarat Radu Polifronie, președintele CSM Jiul Petroșani.

Acesta se află, în aceste zile, împreună cu sportivii Miruna Mălăuță, Sebastian Breazu, Luca Burlec, Victor Igărelu, Răzvan Ihnatiuc, Alexandra Ionescu și Mathias Popescu, în Croația, la Porec, unde participă la competiția Karate 1 Young League WKF, un fel de ”Champions League” al acestui sport. Cu ceva vreme în urmă, tot la Porec, în Croația, au avut loc și Campionatele Europene WKF, unde Miruna Mălăuță, una din sportivele de top ale clubului din Petroșani, a avut cea mai bună evoluție din lotul României prezent în acest concurs.