Lansare de carte a poetei Mirela Cocheci pe undele Radio Romantic

Home Cultură Lansare de carte a poetei Mirela Cocheci pe undele Radio Romantic
Lansare de carte a poetei Mirela Cocheci pe undele Radio Romantic

De curând, la Casa de Editură Exclusiv a apărut volumul de poezie ”Concertul fluturilor” al poetei Mirela Cocheci, acesta fiind cel de-al treilea volum de versuri al autoarei din Valea Jiului.

Editată în condiții grafice deosebite, cartea cuprinde un număr de 80 de poezii noi, temele abordate fiind diferite însă perfect armonizate, după cum relevă acest lucru și prestigiosul scriitor Valeriu Butulescu, în prefața volumului. ”În acest nou volum de versuri poezia Mirelei Cocheci este cantabilă. Mesajul inefabil se regăsește chiar în paradoxul din titlu. Fluturii sunt făpturi grațioase, dar tăcute. Pentru a le savura concertul e nevoie de imaginație și sensibilitate. Poeta construiește izbutite imagini ”Din lumini, din flori, din stele, din curat și din etern”, conturând din start o primăvară a trăirilor”, spune Valeriu Butulescu.

Mai mult, pentru a evidenția faptul că Mirela Cocheci este un artist plurivalent, volumul său de versuri ”Concertul fluturilor” cuprinde și o seamă de imagini spectaculoase ce definesc o altă latură a creației acesteia, constituind-u-se într-o inedită galerie de artă care prezintă o serie de picturi realizate de Mirela Cocheci, într-un veritabil dans al culorilor.

Nu doar pentru că poezia sa este cantabilă, ci și pentru că un concert al rimelor și al versurilor este, prin definiție, unul romantic, prima lansare publică a acestui volum va avea loc pe undele radiofonice (dar și pe Internet) în cadrul unei emisiuni dedicate acestui eveniment de Radio Romantic. Emisiunea va fi difuzată, în direct, joi, 1 iunie 2021, de la ora 18,00  acolo unde veți putea auzi, în lectura autoarei, o parte din frumoasele versuri di cuprinsul acestui volum de poezie, precum și opinii critice avizate ale unor personalități din viața culturală.

Desigur, Casa de editură Exclusiv pregătește pentru luna iulie 2021 și un eveniment fizic prilejuit de lansarea volumului de versuri ”Concertul fluturilor”, mai întâi la Petroșani, evident în prezența autoarei, sensibila și extrem de talentata poetă Mirela Cocheci. Până atunci însă, ne auzim joi, de la șase seara, pe Radio Romantic, la ”Concertul fluturilor”.

Detalii despre acest eveniment: https://www.facebook.com/events/3095171297379422?ref=newsfeed