Săptămâna EURECA-PRO la Universitatea din Petroșani sub genericul ”Green SustainAbility Adventure”

Home Educație Săptămâna EURECA-PRO la Universitatea din Petroșani sub genericul ”Green SustainAbility Adventure”
Săptămâna EURECA-PRO la Universitatea din Petroșani sub genericul ”Green SustainAbility Adventure”

Universitatea din Petroșani este organizator al unui eveniment academic internațional, desfășurat în sistem on-line, în cadrul activităților comune derulate de alianța universitară europeană EURECA-PRO, în care instituția de învățământ superior de la Petroșani este partener al altor prestigioase universități europene. Astfel, în perioada 5-9 iulie 2021 are loc o sesiune complexă de workshop-uri în forma mixt, dedicate comunicării între cadrele universitare reprezentante ale universităților partenere.

Acestea se vor derula sub genericul ”Green SusteinAbility Adventure”, iar pe parcursul celor 3 zile, vor fi prezentate o serie de schimburi de idei și experiență privind această veritabilă aventură asumată de statele europene în tranziția către o societatea ”verde”, precum și modele de bune practici în domeniu, implementate deja ori inițiative și soluții propuse în această direcție.

În prima zi a evenimentului, desfășurată la sala de conferințe CRESC a Universității din Petroșani și pe platforma zoom, dialogul a fost moderat de prof.univ. Codurț Petrilean și lector univ.dr. Oana Răvaș și prof.univ.dr. Felicia Andrioni. În avanpremiera dialogului academic din ”Cafeneaua ideilor creative” și a workshop-ului cu tema ”Ce este Eureca-Pro pentru tine”, au susținut scurte alocuțiuni și reprezentanți ai universităților partenere, respectiv: Lisa Pichler (Universitatea din Leoben – Belgia), Oana Răvaș (Universitatea din Petroșani), Paul Garcia Llamas (Universitatea din Leon – Spania), Jasmin Egger (Universitatea din Leoben – Belgia), Julia Sishchuk (Universitatea Tehnică din Freiberg – Germania), Steffanie Walter (Universitatea de Științe Aplicate Mittweida – Germania), Michalis Lagoudakis (Universitatea tehnică din Creta). Dialogul inter-academic a fost urmat de o serie de activități paralele la care cei prezenți la Petroșani au putut participa la un tur cu biciclete și role în campusul Universității din Petroșani, împreună cu reprezentați ai societății civile precum profesorii Cătălin Valea și Gabriela Asan și membri ai Clubului Impact Pride Petroșani.

Conferința EURECA-PRO ”Green SusteinAbility Adventure” de la Petroșani continuă și în zilele următoare, pe parcursul întregii săptămâni, când sunt programate alte evenimente tematice, prelegeri, dezbateri, proiecte educaționale ș.a.m.d.

Tot în cadrul săptămânii EURECA-PRO de la Universitatea din Petroșani sunt programate festivitățile de absolvire ale studenților de la facultățile componente acesteia.

Programul complet al acestui important eveniment organizat de Universitatea din Petroșani poate fi consultat urmând linkul următor: https://www.eurecapro.eu/wp-content/uploads/2021/07/01-Time-Schedule-EurecaPro-Week-UP.pdf