A fost semnat Acordul de colaborare și înfrățire Hunedoara – Strășeni

Home Administrație A fost semnat Acordul de colaborare și înfrățire Hunedoara – Strășeni
A fost semnat Acordul de colaborare și înfrățire Hunedoara – Strășeni

Forma finală a Acordului de colaborare și înfrățire între județul Hunedoara și Raionul Strășeni din Republica Moldova este rezultatul eforturilor diplomatice demarate în data de 01 martie 2019, odată cu semnarea la Strășeni a „Înțelegerii de Cooperare și Înfrățire între Județul Hunedoara din România și Raionul Strășeni din Republica Moldova”.

Documentul, în forma sa finală, a fost semnat  de domnul Laurențiu Nistor, Președintele Consiliului Județean Hunedoara, respectiv de domnul Pavel Tamaciuc, Președintele Consiliului Raional Strășeni.

Acest document oficializează prietenia între cele două părți, consolidată în timp prin vizite reciproce și pune baza intensificării schimburilor între cele două regiuni în domenii esențiale cum este cel economic, turistic, de sănătate și educațional.

Acordul prevede și derularea unor acțiuni comune între instituțiile subordonate Consiliului Județean Hunedoara și instituțiile similare din Raionul Strășeni. Astfel, se au în vedere celebrarea în comun a sărbătorilor tradiționale, promovarea turismului, evidențierea reciprocă a spiritului și tradițiilor comunităților locale din cele două regiuni, precum și dezvoltarea de relații economice reciproc avantajoase prin asociații de prietenie, respectiv proiecte de dezvoltare.