Festivități de absolvire la Universitatea din Petroșani

Home Educație Festivități de absolvire la Universitatea din Petroșani

Un nou an academic este pe care să se încheie la Universitatea din Petroșani, astfel că în zilele următoare în campusul universitar se vor desfășura o serie de festivități dedicate absolvenților promoției 2021 a celor trei facultăți componente.

Acestea vor avea loc în perioada 7-9 iulie 2021, pe platoul din fața Rectoratului Universității. Pentru buna organizare a evenimentului, la solicitarea instituției de învățământ superior, Primăria municipiului Petroșani a aprobat restricționarea traficului rutier pe strada Universității. Astfel, în zilele de 7, 8 și 9 iulie, în intervalul orar 11,00 – 14,00 accesul auto va fi permis pe strada Universității doar până la parcarea din spatele Bibliotecii universitare. Sectorul de drum de pe strada Universității nr. 20 și parcarea Corp A din fața clădirii Rectoratului vor fi închise.

Festivitățile de absolvire vor avea loc, succesiv, pentru absolvenții Facultății de Mine (7 iulie), Facultății de Inginerie Mecanică și Electrică (8 iulie) și Facultății de Științe (9 iulie). Toate ceremoniile vor începe de la ora 12,00.

Acestea vor avea loc în aer liber în fața rectoratului păstrând toate normele de protecție. Participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății.