Specialiștii INSEMEX solicitați în ancheta exploziei de la Petromidia

Home Stiri la zi Specialiștii INSEMEX solicitați în ancheta exploziei de la Petromidia
Specialiștii INSEMEX solicitați în ancheta exploziei de la Petromidia

Explozia de săptămâna trecută de pe platforma rafinăriei Petromidia Năvodari, în urma căreia un muncitor și-a pierdut viața și alți 5 au fost răniți este acum anchetată de procurori și de inspectorii de muncă, aceștia urmând să stabilească cu exactitate care au fost cauzele care au condus la producerea deflagrației și cine se face vinovat de producerea acestui accident.

Ca de fiecare dată când este vorba despre accidente care au la bază producerea unei explozii, specialiștii din cadrul Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă au fost solicitați de anchetatori în vederea participării la expertiza tehnică a tragicului eveniment.

Potrivit directorului general al INCD INSEMEX Petroșani, dr.ing. George Artur Găman o echipă de 5 specialiști ai institutului, condusă de directorul tehnic al acestuia, dr.ing. Daniel Pupăzan s-a deplasat la Năvodari pentru a participa la ancheta demarată aici după explozia de la rafinăria Petromidia. Aceștia vor beneficia în cercetările amănunțite prin care trebuie să stabilească, din punct de vedere tehnic, cauzele care au condus la producerea exploziei, și de către specialiștii companiei petroliere, cu care de altfel colaborează de foarte mulți ani.

Cercetările de la fața locului vor fi completate de analize amănunțite care urmează să fie elaborate, pe baza datelor culese, în laboratoarele INXSEMEX de la Petroșani, urmând ca la finalizarea cercetărilor, un raport detaliat să fie pus la dispoziția organelor de anchetă.