Lauri și recompense pentru hunedorenii de top la examenul de Bacalaureat

Home Educație Lauri și recompense pentru hunedorenii de top la examenul de Bacalaureat
Lauri și recompense pentru hunedorenii de top la examenul de Bacalaureat

Examenul de Bacalaureat din acest an s-a încheiat cu rezultate sensibil mai bune pentru absolvenții noii promoții de liceeni, comparativ cu anul 2021, chiar dacă statisticile consemnează mai puțin note de excelență ale acestora. Chiar și așa, județul Hunedoara are 4 tineri absolvenți de liceu care au încheiat acest important examen cu nota maximă 10. Monea Șerban Andrei – Colegiul Național „Decebal”, Costin Diana Mădălina – Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”, Macaru Iulia Denisa – Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” și Iosif Denisa Cristina – Colegiul Național Pedagogic „Regina Maria” sunt absolvenții de liceu care au obținut note maxime la examenul național de bacalaureat sesiunea iunie – iulie 2021.

Aceștia au fost felicitați inclusiv de Prefectul județului Hunedoara, Petru Călin Marian, iar pentru rezultatele lor de excepție, reprezentanții autorităților publice locale din Hunedoara și Deva s-au angajat să le ofere și recompense pentru performanța lor.

Pentru hunedoreanca Diana Mădălina Costin, felicitările primite din partea colegilor, părinților și profesorilor au fost dublate de cele primite, în cadrul festiv, chiar de la primarul municipiului Hunedoara, Dan Bobouțanu. „Întotdeauna am recunoscut valorile Hunedoarei și cu atât mai mult o facem atunci când este vorba despre copii și tineri. Sunt cel mai fericit atunci când aud că urmează să mă întâlnesc cu premianți la concursuri de citit, de robotică, elevi care au avut 10 pe linie în toți anii de școală sau, cum este cazul astăzi, o elevă cu media 10 la Bacalaureat. Îi felicit încă o dată atât pe elevă și pe diriginta ei, cât și pe părinții care au crescut-o!”, a declarat Dan Bobouțanu, primarul municipiului Hunedoara.

Acesta i-a înmânat tinerei absolvente de 10 din Hunedoara un buchet de flori, o diplomă de excelență și un premiu din partea administrației locale, în cadrul unui eveniment festiv la care au participat părinții și diriginta acesteia.

Diana Mădălina Costin este singura absolventă de liceu din municipiul Hunedoara care, anul acesta, a obținut media 10 la examenul de Bacalaureat

Diana a absolvit profilul filologic al Colegiul Național „Iancu de Hunedoara” și următorul pas în educația ei îl reprezintă Facultatea de Psihologie din cadrul Universității de Vest din Timișoara. „Acum nu mai am emoții în privința admiterii, pentru că aceasta se face în baza notei obținute la Bac”, spune Diana. Tânăra este pasionată de istorie și de psihologie și vorbește cu modestie despre rezultatul deosebit pe care l-a obținut.

Și pentru cei trei elevi de la licee din municipiul Deva care au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat din acest an urmează festivități similare, după ce primarul municipiului Deva, Florin Oancea a anunțat că aceștia vor fi premiați de administrația publică locală. ”Bacalaureatul nu reprezintă doar un simplu test al cunoștințelor acumulate ci un examen al maturității, pe care absolvenții deveni l-au trecut cu brio. Nota 10 este o răsplată pentru munca depusă de acești elevi deosebiți de-a lungul anilor de școală. Primăria Municipiului Deva și Consiliul Local îi vor premia pe cei trei elevi care au obținut rezultate deosebite la examenul de Bacalaureat și pe profesorii care i-au pregătit. Atât elevii cât și profesorii vor primi diplome și premii în bani. Suntem mândri de ei și convinși că vor reprezenta cu brio municipiul Deva oriunde vor alege să-și continue studiile universitare”, a declarat Florin Oancea, primarul municipiului Deva.

În Valea Jiului, anul acesta nu s-au consemnat note de 10 pe linie la examenul de Bacalaureat, dar asta nu înseamnă că a lipsit performanța. Spre exemplu, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani este pe primul loc la nivel de județ în ceea ce privește promovabilitatea la examenul de Bacalaureat la liceele din orașe și municipii, fapt evidențiat chiar de către primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi.

”Chiar dacă anul acesta nu s-a înregistrat nicio medie de 10 la ”examenul maturității”, rezultatele obținute de absolvenții Colegiului Național ”Mihai Eminescu” sunt foarte bune. Cu doar trei elevi care nu au promovat Bacalaureatul, Colegiul Național ”Mihai Eminescu” din Petroșani este pe primul loc la nivel județean în ceea ce privește promovabilitatea. Îi felicit pe absolvenți pentru rezultatele deosebite obținute după un an școlar greu, atipic, felicit deopotrivă cadrele didactice și părinții acestor tineri minunați. De asemenea, vreau să adresez cele mai sincere felicitări tuturor elevilor din municipiul Petroșani care au susținut examenul de Bacalaureat, părinților acestora, care i-au susținut și i-au încurajat, dar și profesorilor de la toate instituțiile de învățământ liceal de pe raza localității. Mult succes pe mai departe !”, a transmis Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.