Caravana Salvital ajunge la Uricani cu consultații gratuite pentru oameni

Home Administrație Caravana Salvital ajunge la Uricani cu consultații gratuite pentru oameni
Caravana Salvital ajunge la Uricani cu consultații gratuite pentru oameni

Caravana Salvital, ajunge vineri, 9 iulie 2021 la Uricani, în cadrul unui proiect comun dezvoltat de Primăria Orașului Uricani și Consiliul Județean Hunedoara.

În cadrul acestui proiect, Asociația Salvital Hunedoara desfășoară vineri , 9 Iulie 2021, începând cu orele 10:00 la Școala din localitatea Câmpu lui Neag o nouă etapă de evaluare a stării de sănătate a populației prin telemedicină și teleconsultații.

Sunt oferite gratuit, tuturor celor interesați, următoarele consultații:

– măsurarea glicemiei;

– măsurare temperatură;

– măsurare tensiune arterială;

– efectuare spirometrie – identificare probleme pulmonare;

– efectuare electrocardiogramă EKG – identificare probleme cardio;

– efectuare INR – probă din sânge pentru persoanele care au tratament cu anticoagulante.

”Mulțumim echipajelor de medici și paramedici de la Asociația Salvital Hunedoara pentru faptul că vor fi prezenți în comunitatea rurală a orașului Uricani, cu aceste servicii medicale de prevenție. Cred că este o inițiativă lăudabilă și invit cetățenii, îndeosebi din localitățile rurale componente orașului Uricani, pentru care este în general mai greu să ajungă la o unitate de specialitate pentru a-și verifica starea de sănătate, să profite de această ocazie și să vină la caravana amplasată în curtea Școlii din Câmpu lui Neag pentru a beneficia gratuit de aceste importante servicii medicale”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.