Baza sportivă ”Jiul” și stadionul ”Petre Libardi” au fost omologate

Home Stiri la zi Baza sportivă ”Jiul” și stadionul ”Petre Libardi” au fost omologate
Baza sportivă ”Jiul” și stadionul ”Petre Libardi” au fost omologate

O comisie de specialitate, formată din reprezentanți ai I.S.U. Hunedoara, Direcției Județene pentru Tineret și Sport, Jandarmerie, precum și un reprezentant al Federației Române de Fotbal s-a aflat vineri, 8 iulie 2021, la Stadionul Jiul Petroșani -Petre Libardi, în vederea omologării acestuia. La verificarea efectuată au fost prezenți atât reprezentanții Clubului Sportiv Municipal Jiul Petroșani, precum și viceprimarul Mariana Ghioc, care are clubul în atribuții.

În urma acțiunii de verificare nu au fost stabilite deficiențe, astfel că stadionul Jiul Petroșani a putut fi omologat. De asemenea, conducerea unității a fost instruită de reprezentanții ISU pentru a preîntâmpina orice eveniment nedorit. Avizarea bazei sportive era absolut necesară, astfel încât echipa Jiul Petroșani să poată evolua în viitorul sezon competițional.

De precizat este și faptul că la Petroșani, în incinta Stadionului Jiul se construiește și prima bază sportivă din proiectul EURO în România. Este vorba despre o bază sportivă tip 1, cu un teren omologat, cu instalație de nocturnă, un teren multifuncțional pentru handbal, tenis, baschet, un spațiu administrativ și cu 500 de locuri în tribune. Investiția de la Petroșani este de 6,6 milioane de lei, iar fondurile sunt asigurate prin Compania Națională de Investiții. Lucrările la viitoarea bază sportivă sunt în graficul convenit de autoritățile locale cu antreprenorul.