Aproape 1000 de studenți și masteranzi s-au înscris la Universitatea din Petroșani

Home Educație Aproape 1000 de studenți și masteranzi s-au înscris la Universitatea din Petroșani
Aproape 1000 de studenți și masteranzi s-au înscris la Universitatea din Petroșani

Analiza datelor preliminare ale sesiunii de admitere la specializările de licență și master de la Universitatea din Petroșani relevă faptul că aproape 1000 de studenți și masteranzi s-au înscris pentru locurile disponibile la cele trei facultăți.

Rectorul Universității din Petroșani apreciază că acest lucru relevă și anul acesta trendul ascendent de care se bucură oferta educațională a acestei instituții de învățământ superior. ”Avem înscriși peste 400 de studenți pentru locurile bugetate la învățământul superior de licență, ceea ce înseamnă procentual, peste 80% din cifra de școlarizare de care dispune Universitatea noastră pentru locurile cu finanțare de la buget, iar în ceea ce privește studiile de master, doar 4 locuri bugetate au rămas neocupate după prima sesiune de admitere din luna iulie. Desigur, aceste cifre se mai pot schimba după finalizarea procedurii de înmatriculare, pentru că sunt mulți studenți care s-au înscris la mai multe facultăți și, după admitere, vor decide pe care dintre acestea le vor urma, dar noi suntem optimiști că, după a doua sesiune de admitere, vom avea ocupate toate locurile de la buget și o bună parte din locurile cu taxă pe care le propunem studenților noștri, atât la studiile de licență, cât și la master”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Tocmai pentru a încuraja înscrierea studenților în perspectiva sesiunii de admitere din toamnă, conducerea Universității din Petroșani intenționează să deschisă platforma online de înscriere a candidaților încă din primele zile ale lunii august.

În ceea ce privește finalizarea primei sesiuni de admitere, rezultatele finale ale acesteia vor fi afișate vineri, 30 iulie 2021.