Pagube produse de ploi și inundații la Vulcan

Home Stiri la zi Pagube produse de ploi și inundații la Vulcan
Pagube produse de ploi și inundații la Vulcan

Ploaia torențială din după-amiaza zilei de miercuri, 28 iulie 2021 a afectat mai multe case, terenuri și drumuri din zona Crividia, localitate componentă municipiului Vulcan.

Potrivit primarului municipiului Vulcan, Cristian Merișanu în urma scurgerilor de pe versanți s-au produs inundații care au afectat un număr de 10 case, dar și mai multe terenuri din zonă. Situația din teren a fost evaluată deja de o comisie a autorităților publice locale, condusă de primarul municipiului Vulcan, Cristian Merișanu și administratorul public Marius Danci, împreună cu reprezentanți ai ADPP Vulcan, în același timp fiind o serie de măsuri temporare de redirecționare a apelor, astfel încât cetățenii să fie protejați.

”Astăzi (29.07.2021) dimineață am convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, unde căutăm soluții pe termen lung, ca pe viitor să nu ne mai găsim în asemenea situații. De asemenea, specialiștii din Comisia pentru Situații de Urgență au mers pe teren pentru a identifica pagubele ca să putem realiza raportul operativ în următoarele 24 de ore”, a declarat Cristian Merișanu, primarul municipiului Vulcan.

Miercuri, 28 iulie 2021 municipiul Vulcan, dar și celelalte localități din Valea Jiului au fost afectate de un front atmosferic care a adus precipitații însemnate și grindină, cantitățile de apă depășind, pe alocuri, 40 de litri/mp.