În județul Hunedoara se construiește ”Dinosaur World Transylvania”, cel mai mare parc de distracții ”Dino Land” din Europa de Est

Home Reportaj În județul Hunedoara se construiește ”Dinosaur World Transylvania”, cel mai mare parc de distracții ”Dino Land” din Europa de Est
În județul Hunedoara se construiește ”Dinosaur World Transylvania”, cel mai mare parc de distracții ”Dino Land” din Europa de Est

După grădinile aristocratice romane de la Banpotoc, construite de un italian îndrăgostit de județul Hunedoara, un alt investitor privat, de data aceasta un american de origine română, a demarat o investiție uriașă în construirea unui alt punct de atracție pe harta turistică a județului.

Astfel, pe un areal de circa 40 de hectare situat pe Valea Dinozaurilor din Țara Hațegului, în localitatea Sânpetru (parte a comunei Sântămărie-Orlea) urmează să fie amenajat, în următorii ani, cel mai mare parc de aventură și distracție de tip ”Dino Land” din Europa Centrală și de Est. Investitorul american a gândit aici amenajarea unui parc al dinozaurilor cu adevărat de excepție și tot aici pregătește pentru viitorii turiști o infrastructură specifică ce va pune în valoare tradițiile culinare specifice Țării Hațegului. În plus, tot aici, în viitorul parc de aventură din Țara Hațegului, turiștii vor avea ocazia să întâlnească o cireadă de bizoni aduși tocmai din Statele Unite ale Americii.

Gazdele dau asigurări că Dinosaur World Transylvania va deveni destinația numărul unu pentru un timp de calitate și distracție la poalele munților Retezat. Asta deoarece turiștii vor avea parte aici de o o aventură pe cinste, într-un decor de poveste, la poalele munților Retezat. Dar și pentru că parcul de aventură este locul potrivit pentru o zi de relaxare în natură, la umbra copacilor, cu sunetul apei curgătoare și priveliștea superbă a munților, precum și cu produse culinare apetisante.

Noul parc de distracții se află acum în plin proces de amenajare, locul ales nefiind nici el unul la întâmplare, ci tocmai în inima Geoparcului Dinozaurilor din Țara Hațegului, locul unde au fost descoperite urme ale dinozaurilor pitici care au trăit aici cu milioane de ani în urmă. Dinosaur World Transylvania își va deschide porțile la finalul lunii august 2021, însă lucrările de amenajare și extindere vor continua pentru că ambiția investitorului este de a crea aici cel mai mare parc de aventură de acest fel din Europa Centrală și de Vest.

Eforturile investitorului american sunt susținute de autoritățile publice județene care-și propun să-și dea concursul la promovarea acestei noi destinații de turism în județul Hunedoara, dar și să rezolve o serie de probleme ce țin de infrastructura de acces rutier, semnalate de investitor. În acest scop, administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram a avut deja o primă întâlnire de lucru, la fața locului, cu investitorul american. ”Sunt momente cu adevărat speciale acelea în care întâlnești oameni deosebiți, cu inspirație și inițiativă care-și propun să pună în valoare zestrea istorică și geografică a județului Hunedoara. Un astfel de om mi-a fost dat să întâlnesc și în Țara Hațegului, la Sânpetru, pe deja celebra Vale a Dinozaurilor, pe locul unde se construiește un uriaș parc tematic de aventură. Sunt impresionat de ceea ce deja am văzut și sunt convins că ”Dinosaur World Transylvania” va deveni, în scurt timp, încă un important punct de atracție pe harta turistică a județului Hunedoara. Un astfel de om, un astfel de investitor și un astfel de promotor al județului nostru merită cu prisosință felicitări și sprijinul instituțional de care are nevoie. În ceea ce mă privește, pe mine și colegii din Consiliul județean Hunedoara, asta vom și face ! ”, a declarat Costel Avram.

Pentru că descoperirea fosilelor de dinozauri la Sânpetru este legată de activitatea baronului Franz von Nopcsa, administratorul public al județului Hunedoara crede că investițiile private în amenajarea acestui parc de distracții ce are ca temă dinozaurii vor pune în evidență și investițiile pe care Consiliul județean Hunedoara le realizează în prezent la castelul Nopcsa de la Sântămărie Orlea, fosta reședință a reputatului paleontolog. ”Lucrările de modernizare a Castelului Nopcsa, pe care le realizăm cu fonduri accesate de CJH prin Programul Național de Dezvoltare Locală, se apropie de finalizare și sunt convins că, împreună cu factorii de decizie implicați, cu specialiștii în domeniu, vom da Castelul Nopcsa cea mai potrivita utilitate ca destinație turistică. Ne dorim ca acest obiectiv extrem de important să fie inclus în circuitul turistic pentru ca cei care ne vizitează județul să descopere povestea și farmecul castelului. Strălucirea sa de odinioară va fi redată, iar noi vom avea încă un motiv de mândrie”, spune Costel Avram.

La toate acestea se adaugă și alte obiective turistice care fac din Țara Hațegului un obiectiv turistic de maxim interes pentru cei care vin să viziteze și să se distreze în județul Hunedoara.