Blocul social M1 din Lupeni, pregătit să-și primească noii chiriași

Home Administrație Blocul social M1 din Lupeni, pregătit să-și primească noii chiriași
Blocul social M1 din Lupeni, pregătit să-și primească noii chiriași

O investiție realizată de autoritățile publice locale din municipiul Lupeni cu fonduri europene a reușit să schimbe soarta blocului social M1 de pe strada Viitorului care, dintr-o clădire degradată în proporție de aproape 90% a redevenit o clădire cu spații de locuit funcționale, moderne, spațioase și dotate corespunzător.

Această șansa a apărut odată cu câștigarea de către Primăria municipiului Lupeni a proiectului european intitulat ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea!”, proiect în care, dincolo de dimensiunea intervențiilor de natură socială avându-i ca principali destinatari pe membri comunităților de rromi din localitate, au  fost cuprinse și o serie de investiții constând în reabilitarea unor clădiri din domeniul public al municipiului, printre care se numără și acest bloc de locuințe sociale.

Vreme de aproape un an, blocul a cunoscut o serie de investiții în reparații interioare și exterioare, refacerea acoperișului, montarea de tâmplărie nouă din aluminiu cu geam termopan, refacerea instalațiilor electrice și ale rețelelor de apă și canalizare, modernizarea băilor, montare de pardoseli, gresie și faianță, zugrăveli și igienizări etc. În plus, blocul a fost reabilitat și din punct de vedere energetic și estetic, imaginea acestuia fiind asemănătoare unui bloc nou construit. În cadrul blocului social M1 vor fi puse la dispoziția familiilor cu vulnerabilități sociale, aflate în căutarea unei locuințe, 16 unități locative pregătite cu tot ce este necesar pentru a-i primi pe noii locatari.

”Pentru că cererea de locuințe sociale este încă una destul de mare în municipiul Lupeni, am căutat soluții pentru reabilitarea unor clădiri de blocuri sociale pe care Primăria le deține, dar care în timp, s-au degradat. Ne-am propus astfel să facem o serie de investiții la aceste blocuri sociale, astfel încât acestea să poată fi redate în folosință publică familiilor aflate în căutarea unui spațiu de locuit. Grație implementării proiectului european ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea!” de către Primăria municipiului Lupeni, am reușit cu ajutorul acestor  fonduri europene să reabilităm și blocul M1 de pe strada Viitorului. În urma acestor lucrări, care se apropie deja de finalizare, Primăria municipiului Lupeni va asigura pentru 16 familii beneficiare direct a acestei investiții, o viață mai bună, un confort demn de zilele pe care le trăim și de care ar trebui să aibă parte într-o lume normală, toată lumea, astfel încât să poată trece mai ușor peste greutățile vieții. Practic, în acest bloc, punem la dispoziția unor familii vulnerabile din punct de vedere social locuințe ”la cheie”, pentru care singurul lucru pe care dânșii mai trebuie să-l facă sunt contractele la utilități. Desigur, sperăm ca aceștia să păstreze bunurile încredintațe în bună stare”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni. 

Acesta a mai precizat că repartizarea celor 16 unități locative disponibile prin modernizarea blocului M1 de pe strada Viitorului va fi efectuată în cursul acestei luni.

De asemenea, primarul municipiului Lupeni precizează că o altă investiție de amploare în ceea ce privește asigurarea de spații locative constă și în ridicarea unui nou bloc social, pe strada Tineretului, în locul celui care a fost dărâmat, pentru că nu mai prezenta siguranță. Aici se află în curs de construcție o nouă clădire care va dispune de alte 45 de unități locative, respectiv 35 de apartamente cu două camere și 10 garsoniere.