Expoziție de artă plastică semnată Adina Iuliana Ion la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Home Cultură Expoziție de artă plastică semnată Adina Iuliana Ion la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni
Expoziție de artă plastică semnată Adina Iuliana Ion la Galeria ”Iosif Tellmann” din Lupeni

Galeria de Artă ”Iosif  Tellmann” din municipiul Lupeni găzduiește, în luna august, expoziția de artă plastică aparținând artistului Adina Iuliana Ion, denumită generic: ”Care…te are…”.

Artista Adina Iuliana Ion este medic pediatru la Spitalul Municipal Lupeni, dar și absolventă a Şcolii Populare de Artă din Timişoara şi membră a Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann” din Lupeni, având la activ numeroase expoziţii personale şi colective, naţionale sau internaţionale.

În cadrul acestei expoziții personale, pe simezele galeriei de artă din Lupeni sunt prezentate un număr de 40 de picturi care au teme foarte variate: peisaje, flori, portrete, autoportrete, abstract.

”Doamna doctor Adina Iuliana Ion ne onorează pentru a noua oară cu prezenţa lucrărilor sale în spaţiul Galeriei de Artă ”Iosif Tellmann”. De data aceasta, este vorba despre o a doua expoziție personală găzduită în acest spațiu expozițional, iar lucrările prezentate constituie un adevărat spectacol și stil, un spectacol care cuprinde lucrări reprezentând genuri clasice dar şi contemporane, un spectacol care umplu ochii şi sufletul de biruinţele frumosului. Mă bucur că Adina s-a întors la Lupeni (locul de unde a plecat pentru o perioadă de timp), nu numai pentru a vindeca copii, ci şi pentru  a ne vindeca nouă sufletul prin frumosul pe care ni-l dăruieşte prin arta sa. Cred că atunci când am adus-o, ca elevă a mea, pe Adina Pavel la această galerie de artă, invitația a fost de bun augur!” a declarat prof. Simonel Bucur, preşedintele Asociaţiei Culturale ”Iosif Tellmann” din Lupeni.

Expoziția ”Care…te are…”, semnată de artistul plastic Adina Iuliana Ion poate fi vizitată, în toată luna august, în fiecare zi de marți până sâmbătă, la galeria de artă din cartierul Bărbăteni al municipiului Lupeni.

Text și foto: Antoneta DUBAN