Pregătiri pentru potențialul nou val pandemic la Prefectura Hunedoara

Home Administrație Pregătiri pentru potențialul nou val pandemic la Prefectura Hunedoara
Pregătiri pentru potențialul nou val pandemic la Prefectura Hunedoara

Prefectul județului Hunedoara, Călin Petru Marian a convocat miercuri, 4 august 2021, o întâlnire cu managerii unităților spitalicești hunedorene. La discuțiile care au avut loc la Instituția Prefectului – Județul Hunedoara au participat și subprefecții Oana Andreea Biriș și Lorincz Szell precum și directorul Direcției de Sănătate Publică, Sebastian Mezei.

Întâlnirea a avut ca scop analizarea modului în care unitățile sanitare din județ sunt pregătite pentru a face față unui potențial nou val pandemic care se preconizează pentru toamna acestui an. Potrivit informărilor prezentate de manageri, spitalele si sanatoriile din județul Hunedoara sunt pregătite pentru situația în care va crește numărul pacienților diagnosticați cu „COVID”.

În cadrul dezbaterilor s-a desprins ideea că dotarea cu aparatură și tehnică medicală specifică acestei infecții este bună dar, din punct de vedere al resursei umane, numărul medicilor specialiști ATI este insuficient. Acolo unde este nevoie s-au organizat concursuri pentru ocuparea acestor posturi dar nu au fost medici care să participe la concursuri.

Prefectul județului a arătat că pentru a asigura creșterea calității actului medical, Guvernul României a alocat pentru spitalele din județul Hunedoara, prin Casa de Asigurări de Sănătate, pentru perioada august – decembrie 2021, fonduri financiare mai mari cu aproape 10 milioane lei față de sumele alocate în aceeași perioadă a anului trecut.

Pe parcursul întâlnirii, prefectul Călin Petru Marian a solicitat managerilor să continue discuțiile cu personalul medical referitoare la vaccinarea împotriva infecției cu virusul SARS-COV-2. Până acum procentul cadrelor medicale care au fost vaccinate sau au trecut prin boală este de aproximativ 50%.