Continuă amenajarea de noi locuri de parcare la Lupeni

Home Administrație Continuă amenajarea de noi locuri de parcare la Lupeni
Continuă amenajarea de noi locuri de parcare la Lupeni

În ceea ce privește extinderea locurilor de parcare amenajate corespunzător, în municipiul Lupeni se acționează în mod constant, fapt care situează municipalitatea pe primul loc în topul administrațiilor locale din Valea Jiului și la acest indicator.

Cu toate că în ultimii ani au fost realizate câteva sute de noi locuri de parcare, îndeosebi în cartierele de locuințe pentru a deservi proprietarii de autoturisme rezidenți ai acestora, primarul Lucian Resmeriță consideră că problema parcărilor încă nu este una pe deplin rezolvată. În acest condiții, identificarea de noi locuri de parcare și, mai apoi, amenajarea corespunzătoare a acestora, prin montarea de borduri, asfaltare și trasare a spațiilor care delimitează spațiile de parcare, constituie o preocupare constantă și continuă a autorităților locale de la Lupeni.

În aceste zile, se lucrează în acest scop atât pe șantierele deja deschise de ceva vreme, în special în  zona centrală a localității, dar și pe noi șantiere de acest fel. Unul dintre acestea este și cel deschis în zona Ocolului Silvic Lupeni, unde au fost amenajate o serie de locuri de parcare care vor deservi, în principal, proprietarii de mașini din blocul H1.

”Căutăm să valorificăm la maxim fiecare loc disponibil pe domeniul public al municipiului Lupeni în care pot fi amenajate parcări. Venim astfel în sprijinul cetățenilor, pentru că ne dorim să nu mai vedem mașini parcate pe spațiile verzi, pe trotuare sau în alte locuri necorespunzătoare, iar pentru asta trebuie să le creăm proprietarilor de mașini alternativa unor locuri de parcare amenajate corespunzător acestui scop. În acest context se înscriu și lucrările de la blocul H1, în  zona ocolului Silvic, unde amenajăm alte câteva noi locuri de parcare, dar programul pe care Primăria Lupeni îl derulează pe acest segment de investiții continuă și în alte zone ale localității noastre, amenajarea parcărilor fiind realizată cu fonduri de la bugetul local”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

Acesta a mai precizat că, în același timp, administrația locală acordă o cuvenită atenție și locurilor de parcare destinate turiștilor care vin în stațiunea Straja, iar în perspectiva deschiderii noului sezon turistic de iarnă există premisele necesare pentru ca parcarea de la stația de îmbarcare a telegondolei să fie modernizată, inclusiv prin asfaltarea întregului spațiu cu această destinație, grație unui proiect realizat de Primăria municipiului Lupeni, în parteneriat cu Consiliul județean Hunedoara.