Efectele nefaste ale furtunii de joi seara, evaluate la Lupeni în Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Home Stiri la zi Efectele nefaste ale furtunii de joi seara, evaluate la Lupeni în Comitetul Local pentru Situații de Urgență
Efectele nefaste ale furtunii de joi seara, evaluate la Lupeni în Comitetul Local pentru Situații de Urgență

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță a convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență, în vederea evaluării efectelor nefaste pe care furtuna din după-amiza zilei de joi, 5 august 2021 le-a produs în această localitate.

Aici, cântul puternic a dislocat acoperișul unui bloc de locuințe situat pe strada Parângului, pe o suprafață de circa 60 mp. Bucăți din acoperiș au căzut peste două autoturisme parcate în fața blocului, pe care le-au avariat și, de asemenea, în cădere, elementul de construcţie a provocat avarii la 3 balcoane ale blocului respectiv.

De asemenea, tot în municipiul Lupeni un stâlp de electricitate a fost rupt.

Reprezentanții ISU, angajații Primăriei și voluntari se află în zonele afectate pentru indepărtarea efectelor vijeliei si pentru a acorda ajutor persoanelor afectate.

În vederea inventarierii și evaluării pagubelor produse de vremea rea, primarul municipiului Lupeni a convocat reuniunea Comitetului Local pentru Situații de Urgență. ”Am convocat pentru această seară Comitetul Local pentru Situații de Urgență, pentru a analiza efectele pe care vremea rea le-a avut în municipiul Lupeni și pentru a stabili măsurile de urgență pe care trebuie să le luăm pentru înlăturarea efectelor produse și pentru sprijinirea celor afectați de acestea”, a declarat Lucian Resmeriță, primarul municipiului Lupeni.

În Valea Jiului, vremea capricioasă din după-amiaza zilei de joi, 5 august 2021 a adus ploi abundente, vânt cu aspect de vijelie și grindină. Probleme au mai fost semnalate și la Vulcan și Uricani, dar și în alte localități ale județului care s-a aflat sub cod portocaliu de vreme rea.